Diari La Veu del País Valencià
Puçol – Primera sessió del projecte ‘El teu alcalde a peu de carrer’
Un total de 28 entrevistes va realitzar Enric Esteve en la primera sessió del projecte “El teu alcalde a peu de carrer”

El dijous 10 de novembre es va celebrar la primera jornada d’El teu alcalde a peu de carrer. Una nova proposta per a escoltar els veïns en el seu entorn, en el seu barri, per a la qual cosa s’utilitza una carpa instal·lada en tres barris del nucli urbà, a més de les urbanitzacions i la platja, durant cinc dijous de novembre i desembre, on l’alcalde Enric Esteve rep els veïns per a escoltar les seues propostes. En la primera sessió es van celebrar un total de 28 àmplies entrevistes.

Si Mahoma no va a la muntanya, la muntanya haurà d’anar a Mahoma”, afirma Enric Esteve. “És un dita popular i en esta ocasió ho estem fent així. Hi ha veïns que no poden vindre, per horaris o per qualsevol altre motiu, a l’edifici de l’Ajuntament, així que ens anem a traslladar a cinc zones diferents de la població, en horari de matí i vesprada, per a palpar la realitat dels nostres veïns i escoltar les seues propostes”.

Amb una inversió mínima —ja que s’utilitzen dos carpes municipals amb muntatge i desmuntatge que realitza la brigada municipal— els veïns disposen de més de sis hores per a acostar-se al lloc triat i plantejar les seues propostes: de 11.00 h. A 14.30 h. i de 17.00 h. A 20.00 h.

La sessió del dijous 10, en la plaça 25 d’abril, tindrà continuïtat els dies 17 i 24 de novembre, en la plaça Manuel Broseta i avinguda Molí de Vent, i els dies 1 i 15 de desembre, en l’Espai Voramar de la platja i en el pàrquing de la Urbanització Alfinach.

El tema estrela ha sigut les queixes per les defecacions de gossos en els carrers, places i parcs de la població. És un tema sobre el qual hem treballat amb distintes campanyes de sensibilització, però està clar que és un problema d’educació: el que una persona no ha aprés de xicoteta a casa i en l’escola, quan és major és una batalla perduda. Cal endurir les sancions i ho estem fent”.

Però no sols hi ha hagut queixes, també propostes per a millorar el poble entre tots, que és el principal objectiu de la campanya. Així l’alcalde ha arreplegat idees d’associacions i veïns per a rehabilitar el nucli antic, protegir el patrimoni, ampliar zones d’aparcament, continuar amb els rebaixos de voreres per a eliminar barreres arquitectòniques…

I inclús temes particulars de persones majors de 55 anys, que busquen com completar els jornals que necessiten per a poder cobrar una paga o jubilar-se, un objectiu en el que l’Ajuntament treballa amb les visites setmanals a les empreses de la població, que són les que realment creen ocupació: nosaltres les estem proposant cursos formatius, ajudes econòmiques i altres mesures perquè contracten veïns de la població quan tinguen alguna necessitat, encara que siga puntual”, recorda Enric.

Després de les 28 entrevistes realitzades, “només puc dir que el balanç és molt positiu i agraïsc moltíssim la participació i col·laboració dels veïns que ens han visitat personalment en el primer dia d’atenció”, segons paraules de l’alcalde.

Informa: Sabín | Fotos: Begoña Puchol-Quixal i Sabín

Comparteix

Icona de pantalla completa