El Centre Musical de Puçol celebra Santa Cecilia

10 novembre 2016 01:00h
El Centre Musical Santa Cecilia de Puçol es troba immers en la celebració de les festes en honor a la seua patrona, Santa Cecilia. Un festeig en el qual la música i els seus músics són els protagonistes dels actes programats, que se celebren des de fa diversos anys. La presentació de la musa de la música, els concerts de la banda simfònica i de l'orquestra municipal són alguns dels actes preparats per a la setmana gran de la música a Puçol.

La celebració de Santa Cecilia s'inicia amb una setmana prèvia lúdica amb un campionat de frontenis, de parchís i de truc entre els membres del Centre Musical Santa Cecilia de Puçol. Unes competicions que busquen fomentar la germanor entre els components de les diferents agrupacions que formen este Centre Musical, conformat per la banda simfònica, la banda juvenil, l'orquestra, el cor i un grup de teatre.

Els actes musicals començaran el 12 de novembre, dia en el qual els protagonistes seran la musa de la música, Aroa Celda Martínez, i la banda simfònica municipal. La presentació de Aroa serà l'avantsala al concert que la banda simfònica porta preparant durant mesos. Però abans, pujaran a l'escenari tots aquells nous músics que s'incorporen a la banda i que rebran el seu preuat instrument de mans d'aquella persona que ells trien. Però l'emoció de la vesprada no acaba ací, Enrique Capuz, un dels músics més veterans de l'agrupació musical, interpretarà al costat dels seus companys una peça que ha composat en honor a la seua néta, Laura Capuz.

L'endemà, els actes continuaran a les 10 hores amb la recollida dels nous músics i de la musa de la música d'enguany. Tots junts continuaran la jornada anant a per la imatge de Santa Cecilia i la posterior missa en el seu honor i en el dels músics difunts. Enguany, la celebració religiosa tindrà lloc en la parròquia de Sants Joans a les 12 hores.
 

El cap de setmana posterior i en concret, el dia 19 de novembre, serà el torn de l'orquestra i dels seus músics. En primer lloc, a les 19 hores tindrà lloc el lliurament d'instruments als nous membres que s'incorporen a l'orquestra, que serà l'encarregada d'amenitzar la jornada amb el seu tradicional concert.

Però la festa no acaba ací, sinó que segueix amb el sopar de gala entre els socis i tots els membres de les diferents agrupacions, doncs segons la presidenta del Centre Musical Santa Cecilia, Dori Cubillo, “amb estes reunions pretenem ser com una gran família unida per la música”. A este sopar també estarà convidat l'alcalde de Puçol, Enric Esteve, i el regidor de Cultura, Xavier Alcácer, que col·laboren oferint un lloc d'assaig a l'agrupació.

Enguany com a novetat en la festivitat, s'ha inclòs el disseny de la portada del pamflet informatiu de Santa Cecilia 2016, realitzat per Jezabel, una alumna de 8 anys de l'escola de música que ha sigut la guanyadora del concurs de dibuix. Amb esta iniciativa, es pretén fomentar la inclusió dels xiquets de l'escola de música, que enguany compta amb un total de 188 alumnes.

 
 
next