Diari La Veu del País Valencià
L’eixida de Xàtiva d’un equip de natació: “estafa” de la Ciutat de l’Esport
RedactaVeu / Xàtiva

El regidor socialista Pedro Aldabero ha criticat que el Club de Natació Xàtiva haja hagut d’anar-se’n a l’Olleria per a poder entrenar-se en una piscina homologada ja que a la ciutat l’únic recinte homologat és privat i va a tancar les portes, mentre que la Ciutat de l’Esport, que ha costat 10 milions d’euros, no compta amb una piscina per poder acollir competicions oficials. Aldabero denuncia que “aquesta situació d’emigració del club ha tret les vergonyes dels projectes faraònics del PP, perquè són una estafa molt cara per als ciutadans, són molt de soroll per no res”.

El regidor del PSPV recorda que “la Ciutat de l’Esport, de totes les instal·lacions que té, sols estan homologades un camp de futbol i la pista d’atletisme, i està perquè el mateix grup socialista ho va denunciar perquè el projecte inicial tampoc contemplava una pista reglamentària”. Per això, Pedro Aldabero critica que la Ciutat de l’Esport “no és un complex esportiu de primera línia, sinó de tercera fila i que sols pot acollir de forma molt limitada competicions oficials”.

A més a més des del grup socialista recorden que “el pitjor de tot és que a Xàtiva sí que teníem unes magnífiques instal·lacions a la piscina Murta que el PP no va voler conservar”, una piscina olímpica que calia condicionar, i que comptava amb un trampolí “emblemàtic i únic a tota la rodalia, que li donava un gran valor a la piscina”. Malgrat aquest patrimoni que es tenia el regidor socialista critica que “el PP va voler preferir carregar-se eixa instal·lació homologada per fer una piscina recreativa ruïnosa que imita un parc d’atraccions”, i que a més costa més diners que la de la Ciutat de l’Esport perquè necessita dos socorristes, mentre l’esportiva sols en necessita un.

Finalment Aldabero destaca que “l’exili del club a l’Olleria, un poble més xicotet que Xàtiva i amb millors instal·lacions, també costarà un esforç econòmic al Consell Esportiu perquè se subvencionarà la diferència de cost”. No obstant alerta que això “serà per aquesta temporada i no se sap res de la pròxima, mentre que les famílies i el club hauran de continuar mantenint el cost major de la pràctica de l’esport i haver d’eixir a entrenar a una localitat que es troba a 16 quilòmetres de distància”.

Comparteix

Icona de pantalla completa