Diari La Veu del País Valencià
El PP presenta la moció de censura d’Oriola per al 3 de gener
EFE / RedactaVeu / Oriola

En aquesta sessió, els 12 vots del PP i els dos del CLR sumaran 14 de les 25 actes de regidor en la corporació davant els 9 de l’actual equip de govern (6 del PSPV-PSOE i 3 dels Verds) mentre que també estaran els no adscrits, Bob Houliston (ex de CLR) i Asunción Mayoral. Cinc dels signants de la moció estan imputats en processos judicials, especialment en el cas Brugal, i fins i tot la futura alcaldessa, Pepa Ferrando podria ser imputada pròximament.

D’aquesta manera, el PP tornarà a governar Oriola, com ja ho fera ininterrompudament entre 1985 i 2011. L’acord contempla que el CLR gestione algun dels principals departaments, com el d’Urbanisme, Planificació i Projectes, Contractació i Infraestructures, així com Condícia Urbana, Costa i Residents Europeus.

Per la seua banda, els populars es reserven l’Alcaldia, Hisenda, Recursos Humans, Règim Interior, Turisme, Cultura, Patrimoni Històric, Agricultura i Aigua, Benestar Social, Participació Ciutadana, Pedania i Festivitats.

Encapçalats per la previsible futura alcaldessa, la popular Pepa Ferrando, tots els regidors populars i del CLR, Juan Ignacio López-Bas i Pedro Mancebo, han signat a primera hora l’acord de la moció de censura davant el secretari municipal, en la seua condició de fedatari públic.

Una vegada que aquest ha determinat que es compleixen els requisits, els signants s’han dirigit al Registre municipal per a formalitzar la iniciativa, a les 10.05 hores. La futura alcaldessa del PP, Pepa Ferrando, ha explicat als periodistes que el ple de la moció serà el 3 de gener al migdia.

Per a Ferrando, es tracta del “millor acord per a Oriola”, i s’ha marcat com a objectiu el desenvolupament de l’estatut de “gran població” per a impulsar Oriola, doncs és la sisena població del País Valencià.

Per la seua banda, Juan Ignacio López-Bas ha afirmat que el seu grup ha apostat per la moció de censura contra el PP en tenir la convicció que l’equip de govern liderat per l’alcalde, el verd Monserrate Guillén, no podria aprovar els pressupostos municipals de 2014.

Ha afegit que els pressupostos són “fonamentals”, sobretot perquè els comptes ja s’havien prorrogat durant dos exercicis consecutius.

Comparteix

Icona de pantalla completa