Diari La Veu del País Valencià
L’oposició acusa el Consell de no reclamar el deute històric al Govern
EFE / València

El portaveu del PP, Jorge Bellver, ha indicat que la decisió del Govern de l’Estat espanyol de recórrer l’impost a la banca ja s’ha adoptat també amb altres autonomies, i ha ressaltat que en cas de recórrer-ho “tindria altres contraprestacions” per a la Generalitat.

Bellver ha defensat que el Consell ha reclamat en el CPFF el dèficit asimètric i “s’ha aconseguit”, i ha demanat que la negociació del nou model de finançament començara a principis de 2014, en lloc del 2015, i també serà així.

El portaveu socialista, Antonio Torres, ha qüestionat que el Consell no haja acudit a la reunió a exigir el que “correspon” als valencians ni haja aconseguit que el model de finançament autonòmic es canvie i tinga efectes retroactius des de gener de 2014. Ha criticat que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, no fa “res” per a aconseguir que el País Valencià “puga ser compensat” amb els 13.000 milions d’euros del deute històric, com sí fan dirigents com el d’Extremadura, i a més utilitza un “doble llenguatge” en funció d’on reclama.

El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha lamentat que el Consell no haja reclamat el deute històric “acreditat” de 13.000 milions d’euros, per la qual cosa és un Govern “incompetent, antivalencià i que no defensa els interessos” d’aquesta autonomia. Segons el parer de Morera, el CPFF “no ha servit per res”, ja que no s’han plantejat allí les reivindicacions d’un nou model de finançament ni un deute històric que “altres dirigents del PP sí que reclamen, i que per desgràcia els dirigents valencians no”.

El diputat d’Esquerra Unida Ignacio Blanco ha ressaltat que l’única esmena que s’ha aprovat per unanimitat durant el debat pressupostari i que “realment té importància” ha sigut la referida a l’impost a la banca, a la qual “el PP que de veres mana, és a dir, el PP de Rajoy, dirà que no”.

El PP aprova en solitari els Pressupostos de la Generalitat per a 2014

El ple de Les Corts ha aprovat, amb els vots a favor del PP i en contra de l’oposició, els Pressupostos de la Generalitat per a 2014, que ascendeixen a 16.034 milions d’euros, sense incloure el sector públic empresarial, la qual cosa suposa un increment del 6,2% respecte a l’exercici actual.

El Parlament valencià ha debatut durant tres dies consecutius les 2.140 esmenes de l’oposició als tercers comptes autonòmics del president de la Generalitat, Alberto Fabra, de les quals no s’ha aprovat cap.

Comparteix

Icona de pantalla completa