EFE / València

Des de les 10:00 fins a les 12:00 hores, els taxistes han abordat als “incrèduls” vianants, els han explicat la seua protesta, els han lliurat pamflets amb les seues crítiques i reivindicacions i els han convidat a pujar al taxi per anar “gratis” al lloc que volgueren de València.

Fernando del Molino s’ha definit com a “taxista de base” i ha actuat com a portaveu d’una protesta -que recolzen afiliats a sindicats i no afiliats- per a reclamar “una regulació que lleve cotxes del carrer” i no els tinga “tantes hores circulant” per aconseguir el mateix negoci. Ha explicat que les 2.900 llicències que hi ha actualment a València “quasi dupliquen els ràtios” de taxi per habitants establerts per a la ciutat, per la qual cosa considera que sobren “fàcilment unes mil”.

A més, els seguidors de la protesta volen que l’administració demane opinió sobre el seu futur a la “vertadera majoria” a través d’unes “urnes” perquè el sector no quede regit per les “decisions d’una minoria”.

El nombre de llicència 521 és Manolo López i és l’ideòleg de la vaga a la japonesa, una fórmula de protesta que, segons ha defensat, “no fa mal a l’usuari, no suposa tallar el trànsit i és una forma de promocionar-se”. Van idear la protesta, segons Del Molino, com a fórmula per a “frenar” els “ànims més exaltats” de taxistes que volien “tancar l’aeroport i l’estació de l’AVE”, després d’una jornada festiva en la qual van estar “dues hores sense agafar un servei”.

Comparteix

Icona de pantalla completa