Diari La Veu del País Valencià
Alcoi aposta pel turisme de natura i les rutes senderistes
RedactaVeu / Alcoi

La regidoria de Turisme d’Alcoi en col·laboració amb Medi Ambient ha editat un nou fullet de ‘Rutes verdes’ enfocat als turistes i visitants de fora que arriben a la ciutat per gaudir del turisme de natura que ofereix la ciutat d’Alcoi. El fullet substitueix a l’anterior informació sobre rutes verdes passant de 8 itineraris a 10 possibilitats, totes, amb inici al casc urbà o al parc natural de la Font Roja, accessibles per al major nombre de gent que visita la ciutat.

Les 10 rutes que inclou la informació editada són: Font Roja-Font de Mariola, Parc del Romeral-Castell de Bartxell, Preventori-Projecte Canyet, El Molinar-El Puig, Estació FFCC-Coll d’En Sabata, Batoi-Molí de Payá, Parc de Batoi-Castellar, Cervantes-Racó Sant Bona Ventura, Batoi-Ibi, Via Verda-Pintures Rupestres de la Sarga, Font Roja-Barranc de l’Infer, Font Roja-Menejador.

La regidora de Turisme Maria Llopis explica la funció del nou material turístic: “Hem creat un fullet amb una visió molt turística; volem que siga un atractiu perquè més visitants arriben a Alcoi per a gaudir de la nostra natura. Ja existeixen fullets més específics i tècnics per als senderistes, i en aquest cas volem mostrar 10 possibilitats accessibles a tothom. Els visitants que vulguen fer alguna d’aquestes ‘rutes verdes’ saben que són camins cuidats, senyalitzats i adaptats, respectant l’entorn i pensant en la gran majoria dels excursionistes”. Llopis afegeix que “pocs llocs poden oferir tant com Alcoi en quan a turisme de natura: pels nostres paratges, pels itineraris i per les possibilitat d’allotjament de qualitat a l’entorn natural que tenim. Però necessitem tenir una informació, senzilla i clara tant en turisme com en els camins que oferim als visitants”.

Un plànol conjunt de les poblacions de Serra Mariola

A banda del nou fullet de rutes verdes, des de l’Oficina de Turisme també s’ofereix als visitants el plànol creat des de l’Associació Serra Mariola, on estan integrades les poblacions de Banyeres, Bocairent, Alcoi, Muro, Agres i Alfafara, i on el visitant te marcats itineraris, rutes així com recursos naturals i patrimonials de la zona. Tal i com s’explica des de l’oficina de turisme d’Alcoi és habitual que els visitants demanden també conéixer l’entorn d’Alcoi per això aquest plànol conjunt de la Serra de Mariola és un recurs imprescindible que ha tingut molt bona acollida entre els turistes de les diferents poblacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa