Diari La Veu del País Valencià
‘Las Hoces del Cabriel’, nova víctima de la silvicultura destructiva
RedactaVeu / La Plana d’Utiel-Requena

El Parc Natural de les Gorges del Cabriol, més conegut com ‘Hoces del Cabriel’, s’ha sumat aquesta tardor a la llista de parcs naturals que pateixen la nefasta silvicultura destructiva que impulsa la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient. Segons denuncia el col·lectiu de Marfull-Acció Ecologista Agró, centenars d’arbres i arbustos han sigut talats a la Vall de Fonseca, desprotegint-se així el sòl davant l’erosió que pateixen les nostres muntanyes. “Aquest nou atac contra el nostres parcs naturals i el nostre patrimoni forestal suposa una prova més que el càrrec de consellera de Medi Ambient és massa responsabilitat per a una política amb tan poca sensibilitat mediambiental com Isabel Bonig”.

La ‘barbàrie’ de la silvicultura destructiva que impulsa la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient continua fent malbé els nostres boscos. L’última víctima ha sigut el Parc Natural de les Gorges del Cabriol, més conegut com ‘Hoces del Cabriel’, on passejar ara pels seus camins i senders s’ha tornat un malson, especialment a la Vall de Fonseca. En aquesta vall la Conselleria de Medi Ambient ha perpetrat durant la tardor una nova actuació de silvicultura destructiva, que s’ha traduït en la tala de centenars de savines, arbocers, roures valencians i altres espècies d’arbres i arbustos autòctons. Els cadàvers de la majoria d’ells, encara romanen en la zona.

Com denuncia el col·lectiu de Marfull-Acció Ecologista Agró, el paisatge ara és desolador. Només alguns pins han sobreviscuts a la ‘nefasta gestió’ del nostre patrimoni forestal que realitza la consellera de Medi Ambient Isabel Bonig, que una vegada més ha mostrat “una manca de sensibilitat mediambiental completament incompatible amb el càrrec públic que ocupa. De nou, Bonig i els seus sequaços de la conselleria han transformat un bosc en un desert esguitat per pins”.

Aproximadament 2.500 hectàrees d’espai forestal es veuen amenaçades a ‘Las Hoces del Cabriel’ per aquesta polèmica actuació, amb la qual la Conselleria de Medi Ambient continua dilapidant els diners públics, tan escassos en plena crisi i en l’actual context de retallades als parcs naturals valencians. I tot, amb l’excusa de la prevenció d’incendis i altres obres forestals, que en realitat només serveixen per a reduir la biodiversitat dels nostres boscos i incrementar l’erosió que pateixen les nostres muntanyes, al desprotegir el sòl de la seua coberta vegetal.

Davant aquest nou atac contra el nostre patrimoni forestal, la Comissió Forestal d’AE-Agró s’adreçarà a la Conselleria de Medi Ambient per a obtenir informació sobre aquesta barbàrie que ha patit el bosc de ‘Las Hoces del Cabriel’ i, si es dóna el cas, presentar la corresponent denúncia contra els responsables d’aquesta desafortunada actuació.

Comparteix

Icona de pantalla completa