Diari La Veu del País Valencià
Rus: “Subvencionaria L’Alqueria Blanca perquè parlen com jo, no diuen aleshores, sinó recollons”
EFE / RedactaVeu / València

A més, la Diputació està preparant programes de mitja hora de durada sobre pobles, en els quals es parla amb l’alcalde i es promocionen els costums d’aqueixa localitat, perquè siguen emesos en les televisions comarcals o locals.

Així ho ha assegurat el president de la Diputació, Alfonso Rus, durant la roda de premsa en la qual ha informat sobre els pressupostos de la Diputació per a 2014 i en ser preguntat per si la corporació tenia previst comprar la sèrie de televisió ‘L’Alqueria Blanca’.

Alfonso Rus ha negat que la Diputació vaja a comprar aquesta sèrie, encara que ha dit que si la productora té previst gravar nous capítols i aquests s’emeteren en alguna televisió comarcal o local, la corporació “no té partida en els pressupostos” però usaria “un romanent per a ajudar-los”. A més en “L’Alqueria Blanca perquè parlen com jo: no diuen aleshores ni gairebé, sinó recollons”.

Segons ha manifestat, “L’Alqueria Blanca va ser un programa número 1 en RTVV, amb una quota de pantalla del 23 per cent, i encara que és la Generalitat la que té els drets sobre la seua emissió li donarien suport en la televisió que decidira eixir”.

“No podem deixar que cap mitjà de comunicació com televisions privades, comarcals o locals deixen d’emetre en valencià”, ha dit Rus, qui ha agregat que per açò estan estudiant la viabilitat que algunes d’aquestes cadenes emeten programes sobre el temps o l’agricultura en valencià.

Al seu judici, després del tancament de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) “cal seguir apostant perquè els mitjans seguisquen parlant en valencià. Si açò no s’aborda des de la Generalitat, intentarem ajudar des de la Diputació perquè es faça”. Rus ha asseverat: “farem el que siga perquè la gent estiga connectada”.

Reclama a l’Estat que pague el deute de 13.000 milions al País Valencià

D’altra banda, Alfonso Rus ha reclamat hui al Govern que pague els 13.000 milions d’euros de deute històric dels últims deu anys.

“Sóc dels que mantenen que el deute històric ens l’han de pagar i si ho fan vol dir que les coses s’hauran fet bé”, ha dit el també president provincial del PP de València. Rus ha assenyalat que si el president extremeny, José Antonio Monago, ha demanat 450 milions d’euros ell pot “demanar 13.000 que és el que ens deu” al País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa