El PP "vol privatitzar" la radiologia de l’Hospital Provincial de Castelló

Nomdedéu diu que el PP vol privatitzar el servei per només 40 milions d'euros i adverteix que la privatització posa en risc, a més, el futur del personal laboral
17 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Castelló

El portaveu de Compromís en la Diputació de Castelló, Enric Nomdedéu, ha aprofitat el ple de la Diputació de Castelló celebrat hui per a traure a la llum el projecte per a privatitzar els serveis de radiologia i medicina nuclear de l'Hospital Provincial, és a dir, serveis essencials per a la detecció i el tractament del càncer.

Nomdedéu, que ha tingut accés al plec inicial de condicions preparat pel PP per a privatitzar aquest servei, diu que “aquest document és la constatació d'una estratègia del PP per a privatitzar un servei essencial, bàsic per a la salut dels castellonencs”.

Segons consta en el “Plec de clàusules administratives particulars per a la contractació de la gestió, per concessió, del servei públic de l'atenció sanitària especialitzada dels serveis de radiodiagnòstic i medicina nuclear del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló”, en la privatització s'inclouen serveis com el mami-PET, és a dir, les denominades mamografies.

Segons Nomdedéu, la privatització, a més d'una minva en la qualitat del servei, oculta interessos econòmics particulars, ja que el servei és, actualment, dels més eficients i rendibles de la sanitat pública castellonenca. De fet, el plec fixa “el preu del contracte en 3,9 milions d'euros anuals, amb la qual cosa, tenint en compte les 10 anualitats, ascendeix a 39 milions d'euros”. En aquest sentit, Nomdedéu adverteix del risc que, per a garantir els beneficis de l'empresa a la qual se li adjudique la gestió, la Conselleria de Sanitat decidisca derivar a l'Hospital Provincial pacients d'altres zones sanitàries, com Segorbe, als qui se’ls atenia a un altre centre hospitalari.

A més, el plec “posa en risc el futur de molts dels treballadors, que podrien ser despatxats per a maximitzar els beneficis de l'empresa que guanye el concurs”.

next