Diari La Veu del País Valencià
El cardenal Carles serà enterrat a la Mare de Déu dels Desemparats de València
ACN / València

Les mateixes fonts han precisat que aquest era el desig de Ricard Maria Carles i que el seu sepulcre ja es troba excavat des de fa sis anys per encàrrec del cardenal, que va pagar les obres.

La seua tomba quedarà situada a la nau central de la basílica, prop de l’altar, al costat dret de l’única sepultura existent, la del també cardenal valencià Joan Baptista Benlloch, que va ser arquebisbe de Burgos des de 1919 a 1926.

L’arquebisbe de València, monsenyor Carlos Osoro, ha considerat que “té una gran lògica” la decisió del cardenal Carles de rebre sepultura a la Basílica de València “perquè es va sentir acompanyat per la Mare de Déu dels Desemparats tota seua vida, a ella li va confiar el seu ministeri episcopal i la va visitar en innombrables ocasions”, segons declaracions recollides de l’Arquebisbat de València.

El cardenal, nascut a València l’any 1926, va ser arquebisbe de Barcelona entre els anys 1990 i 2004 i, anteriorment, havia estat bisbe de Tortosa, entre els anys 1969 i 1990.

Ricard Maria Carles va tornar a la capital del Baix Ebre on hi havia fixat la seua residència des de fa alguns anys.

A finals del mes passat, l’arquebisbe emèrit va haver de ser ingressat a causa d’una malaltia neurològica al l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa i després va ser traslladat a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, on ha mort.

Comparteix

Icona de pantalla completa