Diari La Veu del País Valencià
El PSPV reclamarà el deute que Fabra “és incapaç d’exigir a Rajoy”
RedactaVeu / Castelló

El secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha lamentat que mentre el president de la Junta d’Extremadura, José Antonio Monago, es reuneix amb Montoro per a reclamar-li el deute històric de la seua Comunitat, el president del País Valencià, Alberto Fabra, siga “incapaç, tan sols, de plantejar-li que ací també tenim deute històric”. “Aqueixa és la diferència entre un president que ha defugit de la seua responsabilitat”, ha subratllat.

Així s’ha pronunciat el líder dels socialistes valencians durant el tradicional esmorzar amb periodistes que ha tingut lloc a Castelló on ha valorat diversos temes de l’actualitat política i on a més ha anunciat que des del grup socialista es duran a terme diverses iniciatives amb l’objecte d’exigir el deute històric perquè, segons ha assenyalat, “no hi ha cap excusa per a no fer-ho”. “hui coneixem que Monago sí ho ha reclamat, la qual cosa posa en evidència a Fabra. Un president que no s’atreveix a plantejar-li a Montoro la realitat de les finances valencianes i que és incapaç d’alçar la veu”, ha puntualitzat.

Ximo Puig també s’ha referit al tancament de RTVV sobre el qual ha assegurat es tracta “d’un tancament malvat, amb mala fe, que atempta contra els drets dels treballadors i que ens ha deixat al govern valencià en negre”. Així ha recordat que “van acabar amb les caixes, van acabar amb el sistema productiu valencià, amb la televisió pública i per poc que es posen ho faran també amb el València C.F.”.

Balanç d’any

Durant la trobada el secretari general del PSPV ha recordat que el 2013 ha sigut un any molt complicat per al País Valencià, per la qual cosa ha insistit en la necessitat de “canviar el rumb dels últims 20 anys de govern del PPCV, perquè aquesta és una terra d’emprenedors que no s’ho mereix”.

Així ha acusat al president Fabra de “eludir la seua responsabilitat perquè, -tal com ha assenyalat-, en qualsevol altra regió, la normal, en una situació com aquesta, seria avançar les eleccions i que els valencians decidisquen, que s’òbriga una nova etapa perquè l’alternança democràtica és necessària i urgent”. En aquest sentit, ha incidit que “l’embós del PP és enorme i provoca una situació d’impossibilitat per a eixir de la crisi”.

Finalment, Ximo Puig, ha insistit que “el que de debò necessita el País Valencià és que el president convoque eleccions i els ciutadans decidisquen”. “Tot el desastre d’aquests anys ha de tenir un responsable perquè és l’herència de l’herència”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa