Diari La Veu del País Valencià
La potabilitzadora de la Ribera funcionarà en un mes després d’anys de retard
Europa Press / València

José Ciscar ha realitzat aquestes declaracions en la reunió que ha mantingut a Alzira amb alcaldes i regidors dels ajuntaments d’Alzira, Llaurí, Algemesí, Carcaixent, Favara i Cullera per a analitzar el projecte de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de la Ribera, que suposarà una inversió de 55 milions d’euros en diverses fases, la primera de les quals entrarà en període de proves en pocs dies.

El vicepresident ha recordat que, segons l’article 30.2 de la Llei del Pla Hidrològic Nacional, aquest tipus de projectes han de ser executats pel Govern central en col·laboració amb les entitats autonòmiques i locals, “encara que finalment ha hagut de ser el Govern d’Alberto Fabra el que s’ha posat a la feina després de huit anys d’indiferència i deixadesa del Govern Central Socialista”.

“Al final –ha afegit– ha hagut de ser el Consell el que ha liderat aquest projecte per a portar aigua als municipis de la Ribera. El PSPV pot elevar molt la veu, pot fer tota la demagògia que vulga, però la realitat és que en huit anys de Govern, de 2004 a 2011, el seu partit no va portar ni una gota d’aigua de qualitat a la comarca de la Ribera”. “Amb només el 0,2% dels diners que el govern de Zapatero va malgastar en dessaladores, La Ribera del Xúquer hauria tingut aigua de qualitat en 2005”, ha asseverat.

Així, ha subratllat que el secretari general del PSPV, Ximo Puig, “no ho pot reconèixer perquè calla tot allò que no serveix als seus interessos electorals, però és Alberto Fabra qui està acabant amb els problemes de mala qualitat de l’aigua subterrània que fins ara patien els veïns d’aquesta zona”.

Comparteix

Icona de pantalla completa