Diari La Veu del País Valencià
Camps i Barberá no hauran d’explicar els contractes amb Urdangarin
EFE / València

Aquesta decisió ha sigut justificada per la diputada Maritina Hernández (PP) en què l’oposició pot recaptar la informació que sol·licita dirigint-se als qui ocupen ara eixos càrrecs a l’Administració.

Per contra, l’oposició ha donat suport en bloc a la petició de les compareixences de l’expresident, de l’exconseller d’Economia Gerardo Camps, així com els exdirectors de la Ciutat de les Arts i les Ciències Jorge Vela i José Manuel Aguilar.



La proposta ha sigut debatuda després que el Tribunal Constitucional emparara el grup d’Esquerra Unida contra la negativa de la Mesa d’aquesta Cambra al fet que es produïren les compareixences.

EU pretenia que explicaren el funcionament de les relacions entre la Generalitat i l’Institut Nóos, però la Mesa (amb la majoria del PP) va decidir no admetre eixes sol·licituds argumentant que ja no ostentaven, en aquell moment, les responsabilitats per les quals se’ls reclamava.

Contra aquella negativa, EU va acudir al Constitucional, que va ordenar a Les Corts “retrotraure” les actuacions al moment anterior al gener de 2012 i adoptar “noves resolucions respectuoses amb el dret fonamental” vulnerat, el de la participació política.

Així, en el debat de hui, Ignacio Blanco (EU) ha lamentat que el PP “protegisca coste el que coste” a qui considera “responsables polítics i jurídics” de la signatura d’acord amb Nóos que al seu judici va resultar lesiva per a les arques valencianes.

“La responsabilitat política s’ha d’exigir en aquesta Cambra”, ha insistit Blanco, qui ha advertit sobre la possibilitat que Camps acabe sent imputat en aquest cas que s’investiga a Palma.



El portaveu de Compromís, Enric Morera, ha reclamat la dimissió dels membres de la Mesa que van impedir la tramitació de les compareixences sol·licitades. 
Així mateix, s’ha preguntat que “si tot està bé, quin problema hi ha? Cal explicar-ho” i ha denunciat la “opacitat” que es troba constantment l’oposició en tractar de reclamar informació.

Comparteix

Icona de pantalla completa