Diari La Veu del País Valencià
Bastidas proclama la fi dels ajustos per a Alzira amb el nou pressupost
RedactaVeu / Alzira

L’alcaldessa d’Alzira, Elena Bastidas, i el regidor d’Economia i Hisenda, Enrique Lahuerta, han presentat en roda de premsa el Pressupost Municipal de l’Ajuntament d’Alzira per a 2014.

Segons ha destacat Bastidas, es tracta “del millor pressupost que presente en els meus 10 anys com a alcaldessa sempre tenint en compte les circumstàncies econòmiques actuals. Són uns pressupostos responsables perquè s’inverteix en el necessari, no s’endeuta, no s’augmenten les taxes ni els impostos als ciutadans, s’aposta pels serveis públics i tenen una altíssima sensibilitat social”.

“Es tracta d’un pressupost marcadament social, s’incrementa la partida dirigida al Pla de les Famílies, es continua amb el contracte de col·laboració social, s’augmenten les partides de serveis socials, així com les destinades a Creu Roja i a Cáritas, les de Beques de Menjador…i s’incorpora una nova línia pressupostària que és la denominada ‘minijobs’, amb 100.000 euros, que anirà destinada en la seua majoria a la contractació de gent jove”, ha afegit la primera edil.

Pel que fa a les infraestructures, en el pressupost es contemplen les partides per a finalitzar les previstes com són el Safareig Municipal, el centre sociocultural de les Basses, així com la Parrilla, el Recinte Firal i l’OAC. També hi ha prevista una dotació per a fer un Projecte Integral de carril bici en tota la ciutat.

A més, s’augmenta la partida destinada a les Festes de Sant Bernat, la destinada a les associacions de caràcter festiu i cultural, com són la Junta Local Fallera que té a més una partida específica per al 125 aniversari, la de la Junta de Germanors i Confraries de la Setmana Santa, la Junta Coordinadora de Festa de Barris i Partides d’Alzira, sense deixar de costat les entitats esportives i les associacions de veïns. Totes les subvencions a aquests col·lectius s’augmenten com a mínim en un 10%, encara que en alguns casos l’augment és del 15%. També augmenta la partida destinada als Premis Literaris, així com la destinada a millorar les instal·lacions de la Piscina Municipal.

“Tot açò, sense pujar els impostos als veïns i sense haver de recórrer a cap operació de crèdit per a poder dur-los a terme. Som un Ajuntament solvent econòmica i políticament. I, a més, un Ajuntament que farà front a les obligacions econòmiques que té pendents de les herències derivades del trist govern del tripartit”, ha conclòs Bastidas.

Comparteix

Icona de pantalla completa