Diari La Veu del País Valencià
El PSPV exigeix una auditoria sobre els contractes del Consell amb ‘Gürtel’
RedactaVeu / València

El síndic del grup socialista en Les Corts, Antonio Torres, ha presentat una Proposició No de Llei en el parlament valencià per a instar la Sindicatura de Comptes a realitzar una “auditoria i un informe de fiscalització sobre els contractes formalitzats per l’administració pública valenciana amb les empreses de la trama Gürtel entre els anys 2004 i 2011”.

Així, ha explicat que l’objectiu és “determinar si s’han complit o vulnerat les normes de contractació pública i, per tant, que es revise si aquests contractes reuneixen les formalitats imprescindibles per a complir la legalitat vigent i s’esbrine si s’ha produït fent fallida i en quina quantia a la Hisenda Pública Valenciana”.

D’aquesta manera, els socialistes han formalitzat l’anunci que va realitzar aquesta setmana el secretari general del PSPV, Ximo Puig, després de conèixer noves informacions sobre “el finançament irregular del PP valencià i el balafiament massiu de diners públics”. Per açò, Torres ha assenyalat que totes aquestes informacions apunten al “gran escàndol” que ha suposat la trama Gürtel al País Valencià que “estava aliada amb els alts càrrecs de la Generalitat” i ha afegit que “es fa imprescindible que la Sindicatura faça una revisió de totes les contractacions d’aquesta xarxa d’empreses amb pràcticament totes les conselleries, empreses públiques i fundacions”.

En aquest sentit, el síndic socialista ha apuntat que “han eixit a la llum nombroses irregularitats que afecten les contractacions que s’han realitzat durant anys a les conselleries, en els seus òrgans gestors, empreses públiques i fundacions, amb les empreses d’aquesta trama”. És més, ha denunciat que “en alguns casos es va usar el fraccionament per a eludir els controls administratius, per a evitar el requisit de publicitat i, per tant, es van vulnerar clarament les normes de contractació”. D’altra banda, també ha advertit que “s’han detectat altres contractes que no responen als serveis realment prestats o que van ser facturats amb sobrecostos injustificats que van superar el preu de mercat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa