Diari La Veu del País Valencià
Ruta per la València multicultural. ‘Ruta del despilfarro’
RedactaVeu / València

El col·lectiu periodístic Xarxa Urbana, promotor de les anomenades ‘Rutes Ciutadanes de València’ i de la coneguda ‘Ruta del Balafiament’, ha llançat per a aquest dissabte 14 de desembre una iniciativa ciutadana per a descobrir l’entorn de diferents barris de València (Catedral-Mercat, Russafa, Benimaclet, Benicalap, Pla del Real, En Corts) la diversitat Multicultural que hi coexisteix, sense que els seus veïns pràcticament hi siguen coneixedors.

Des d’una haima instal·lada en ple centre històric de València, el Centre Islàmic de València rebrà els viatgers de la ‘Ruta València Multicultural’ i els donaran la benvinguda. Des de l’Associació ‘Ànima Romanesa’ de Benicalap oferiran un esmorzar típic romanés i finalitzarà amb un te d’acolliment a l’Espai JariT-Te confraternitzant amb les cultures de l’Àfrica subsahariana.

Així mateix, a més de la recepció inicial de Jose Luis Meri, representant del Grup de l’Economia del Bé Comú de València i venedor de productes internacionals al Mercat Central, els assistents coneixeran l’experiència de l’alfabetització de xiquets de Xina nascuts al País Valencià des de fa diversos lustres a càrrec del Centre de Cultura Oriental.

Una altra cultura molt present en la nostra ciutat serà donada a conèixer a través de la visita del Centre Hindú de València on s’exposaran diversos aspectes de la religió hindú, les seues festes i tradicions i altres temes del seu ric patrimoni cultural.

Des del barri de Benimaclet diferents associacions com SETEM de Comerç Just, ACOEC de Cooperació, Rumiñahui de solidaritat Hispaequatoriana, i Colombiana de Entreiguales rebran els participants i els exposaran igualment les seues experiències i trajectòria en la capital valenciana.

Comparteix

Icona de pantalla completa