Vídeo: Baldoví defensa el Xúquer viu davant de l'atac del nou Pla de Conca

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha denunciat en una comissió parlamentària la discriminació que pateixen els habitants de les comarques de les Ribera i que, amb el Pla Hidrològic del Xúquer que proposa el govern, es perpetuarà.
12 desembre 2013 01:00h
RedactaVeu / Madrid
 
Joan Baldoví ha denunciat que amb el nou pla, “seguirem igual, perquè no tenim concessió d’aigua de boca, no s’avança en la solució definitiva de la regeneració dels aqüífers contaminats i el proveïment dels nostres pobles queda lligat a l'intercanvi amb els regants, a pagar”.

El parlamentari de Compromís ha denunciat que el pla, “no inclou mesures necessàries, com acabar amb la sobreexplotació que es fan en alguns territoris del riu i, al contrari, es consolida el repartiment de l’aigua de 1998, que està per sobre dels recursos existents i, a més, se situa fora de la Directiva Marque de l'Aigua, no avança per a aconseguir un bon estat ecològic no solament del riu, sinó també dels aqüífers i també de les zones humides que es nodreixen del Xúquer. Tampoc, i com és previsible en la política d’improvisació del PP, no es promou un ús sostenible de l’aigua a llarg termini”.


next