Diari La Veu del País Valencià
La nova edició de la Guia Repsol guardona 35 restaurants valencians
EFE / Madrid / València

La 35a edició de la Guia Repsol, que ha sigut presentada a Madrid, ha guardonat 35 restaurants valencians, tres d’ells amb el màxim reconeixement, tres sols; huit amb dos sols i vint-i-quatre amb un sol.

Així, tres dels huit restaurants als quals la citada guia reconeix amb la màxima categoria es troben al País Valencià: es tracta del restaurant Ricard Camarena (València), Quique Dacosta (Dénia), tots dos regentats pels cuiners del mateix nom, i l’Escaleta (Cocentaina) de Kiko Moya.

Amb dos sols han sigut reconeguts els establiments de València: Askua, El Poblet, Riff i Vertical, i els alacantins Nou Manolín, La Sirena (Petrer), La Finca (Elx) i Casa Pepa (Ondara).

La Guia Repsol 2014 inclou 502 establiments distingits enfront dels 418 de la passada edició, dels quals 37 ostenten tres sols, 129 en tenen dos i 336 u.

Amb motiu d’aquest aniversari, la companyia ha editat el llibre 1979-2013, 35 anys donant suport a la gastronomia espanyola, que recapta les fites que han portat la cuina de l’estat a ser actualment “referent mundial”, en paraules del president de Repsol, Antonio Brufau.

Ricard Camarena ha dit que, a més d’un “reconeixement” al treball de l’equip que dirigeix, aquesta màxima distinció és una aportació al País Valencià, “on tenim la responsabilitat d’estar entre els caps visibles del que està passant en la seua gastronomia”. Kiko Moya, “una mica aclaparat” pel reconeixement, ha confiat que li ajude en la seua labor de promocionar el seu restaurant i el lloc on es troba, Cocentaina.

Comparteix

Icona de pantalla completa