Diari La Veu del País Valencià
La presó haurà d’esperar l’exalcalde corrupte de Torrevella
EFE / Alacant

A més, el TSJ valencià insta el Ministeri de Justícia a tramitar amb caràcter urgent l’expedient d’indult.

Hernández Mateo va ser condemnat a tres anys de presó i set d’inhabilitació per prevaricació i falsedat documental en l’adjudicació del servei municipal de recollida de brosses en 2004.



Segons la sentència, el polític va manipular el procés d’adjudicació mitjançant un complex sistema per a aconseguir un sol objectiu: adjudicar el contracte, valorat en 97,8 milions d’euros, a la UTE “Necso Entrecanales-Grupo Generala de Servicios”.

Els Verds: “Per a nosaltres segueix sent un corrupte, que entre o no a la presó no ens preocupa tant”

El partit Els Verds a l’ajuntament de Torrevella, la denúncia del qual va iniciar la recerca que va condemnar Hernández Mateo, ha afirmat que cercaven la condemna pels fets delictius i no que finalment entre o no en la presó.

El seu portaveu, José Manuel Dolón, ha dit:
 “Per a nosaltres segueix sent un corrupte, un delinqüent i un condemnat, i que entre o no a la presó no ens preocupa tant perquè el que volíem era que es reconeguera el delicte”, ha insistit el portaveu dels Verds, que en el procés ha exercit l’acció popular.

Fins i tot, ha continuat que si l’exalcalde haguera demanat ajornar l’ingrés a presó per raons humanitàries, donades “les dates que s’acosten”, o “per a preparar-se” a la nova situació, el seu grup no ho hauria recorregut en entendre que l’escenari seria “humà i normal”.

EU: Si finalment indulten l’exalcalde semblarà que “la corrupció ix gratis als dirigents del PP”

La diputada autonòmica d’EU, Esther López Barceló, ha afirmat que l’exalcalde del PP de Torrevella Pedro Ángel Hernández Mateo ha sigut condemnat per delictes “extremadament greus que no poden quedar impunes”.

Ha criticat que la decisió de l’alt tribunal haja comptat amb l’aval del ministeri fiscal i ha comentat que si finalment l’indulten semblarà que “la corrupció ix gratis als dirigents del PP”.

Sobre aquesta última possibilitat, López Barceló ha advertit del “terrible impacte social que una mesura d’aquesta naturalesa tindria en la societat valenciana”.

El PSPV respecta la suspensió de la pena i demana fermesa contra la corrupció

El PSPV-PSOE de Torrevella ha expressat el seu “respecte” a la decisió del Tribunal Superior de Justícia valencià de suspendre la pena, encara que ha demanat a la Justícia que siga “ferma” contra la corrupció.

El portaveu socialista, Ángel Sáez, ha manifestat que “es tracta d’una decisió judicial” que respecten “vinga d’on vinga i siga com siga”.



Per a Sáez, “la Justícia ha de ser absolutament ferma en els casos de corrupció, al marge que calga respectar les decisions judicials”, per la qual cosa s’ha d’actuar “siga qui siga”. Preguntat per si esperaven la resolució del TSJ valencià, ha comentat que coneixia la petició de suspensió de la pena de l’exalcalde amb l’argument de l’indult i també que la mateixa anava acompanyada “per una sèrie de signatures”.



“Tots sabem que la Justícia és igual per a tots i caldrà esperar una sèrie d’esdeveniments en el mateix sentit perquè, en la mateixa situació, estan Jaume Matas, de Balears, o José María del Nido”, ha agregat.

Comparteix

Icona de pantalla completa