Diari La Veu del País Valencià
Més de 1500 espelmes faran la imatge ‘A Elx, en valencià!’
El Tempir / Elx

Després de les campanyes reeixides amb el llançament de la samarreta #ésElx i ‘A Elx, en valencià!’, amb què reivindicaven l’ús del topònim en valencià Elx -que l’Ajuntament ha amagat, i només ha oficialitzat el logo de la corporació en castellà, ‘Ayuntamiento de Elche’-, El Tempir vol tancar l’any 2013 amb un altre acte que busca la consecució d’un doble objectiu: d’una banda, “reivindicar la valencianitat lingüística i cultural del sud valencià” i, d’una altra, “continuar reclamant que l’Ajuntament de la nostra ciutat faça servir de manera exemplar el valencià en tots els seus àmbits d’actuació”.

Així, a fi de sensibilitzar i conscienciar la ciutadania en general, i mitjançant l’impuls d’El Tempir, la Plataforma per l’Ús del Valencià a Elx ha decidit organitzar amb la col·laboració de la Universitat Miguel Hernández al pàrquing d’aquesta universitat (justament davant de l’estació d’autobusos i entre l’IES Misteri d’Elx i l’edifici Torreblanca) la col·locació de més de 1500 espelmes que dibuixaran la imatge ‘A Elx, en valencià!’, imatge que ha presidit la campanya de la samarreta magenta aquest estiu. A més, les persones que hi vulguen assistir podran apadrinar tantes espelmes com desitgen i encendre-les de manera que a la vesprada-nit es configure un gran mosaic reivindicatiu del desig i de les reivindicacions de la Plataforma per a la ciutat i per al sud mitjançant les espelmes.

La idea és que el missatge que es dibuixarà quede enregistrat amb càmera per tal de fer posteriorment un vídeo publicitari i penjar-lo a Internet per difondre’l; però, sobretot, l’objectiu és fer una fotografia aèria de l’acte com al ‘muralmob’.

Per tot això, convoquen la ciutadania elxana en general a assistir a l’acte, que tindrà lloc al pàrquing de la UMH (davant l’estació d’autobusos) el pròxim 14 de desembre a les 17 hores.

Per poder participar-hi, cal inscriure’s en aquesta mateixa pàgina per saber la gent disponible per apadrinar. També hi haurà una xocolatada popular, que permetrà entrar en calor mentre s’apadrinen (s’encenen) les espelmes.

En què consisteix l’apadrinament d’espelmes?

Apadrinar espelmes comporta que la persona que ho fa podrà encendre-les (les que promoga econòmicament) acompanyat d’un membre de l’organització i el seu nom apareixerà en el vídeo de l’acte. Si vols ser patrocinador, inscriu-te en el formulari i mira les condicions per ser-ho.

Comparteix

Icona de pantalla completa