8 de març: festa i reivindicació a Xirivella

8 març 2017 01:00h
Centenars de persones s'han manifestat a Xirivella per a commemorar el Dia Internacional de les Dones. Ha sigut una marxa multitudinària en un ambient lúdic i reivindicatiu que ha acabat a les portes de l'Ajuntament on s'ha llegit un comunicat i, posteriorment, s'ha ballat una dansa col·lectiva entre les persones assistents.

Com a novetat, enguany l'alumnat de les escoles i instituts de Xirivella s'han concentrat a la plaça de l'Ajuntament on han dut pancartes amb lemes relacionats amb la igualtat i han pogut escoltar la música i les lletres reivindicatives del grup Suquet de Rap. I al migdia, els treballadors i treballadores de l'Ajuntament han parat durant 30 minuts per a recordar la lluita de les dones i hòmens per la igualtat en el treball. I a títol simbòlic, la font de la plaça de la Concòrdia s'ha il·luminat del color lila durant tota la setmana per a commemorar la data.

L'Ajuntament de Xirivella, a través de la Regidoria d'Igualtat, està celebrant el 8 de març amb una vintena d'actes que s'allargaran durant tot el mes de març. 
 

La regidora d'Igualtat, Isabel García, explica que les activitats d'enguany inclouen la participació activa no només de les associacions de les dones, sinó aplicant la transversalitat, l'alumnat dels IES tenen una presència important en el programa. "És un programa complet i fruit d'un treball conjunt de la Comissió de la Casa de la Dona on estan representades totes les associacions de dones de la població", explica la regidora.

Per la seua banda, l'alcalde Michel Montaner, assegura que "per a avançar en igualtat és necessari fer-ho des de la base: l'educació. I en esta línia estan treballant des de la Casa de la Dona juntament amb la Regidoria d'Igualtat i la resta de departament. Vull convidar a la participació activa de tots i totes per a arribar a la igualtat real entre homes i dones". 

És important la col·laboració de les diferents associacions i col·lectius de Xirivella, com ara la Coordinadora de Dones per la Igualtat, l’Associació Mestresses de Casa Aitana, Associació Mestresses de Casa Tyrius, Associació de Dones Africanes (ASIMAV), Associació de Dones Solidàries (AMSOL),  l’IES Ramon Muntaner, l’IES Gonzalo Anaya, Dones Túria, Dones de Xirivella en Acció, Espai Violeta, Col·lectiu Feminista Victòria Sau, HOAC, Associació Castella-la Manxa i Cercle Instructiu Musical CIM.
 
 
next