Diari La Veu del País Valencià
Quan Caminàrem la Nit guanya el Premi Enric Valor de novel·la
EFE / Alacant

Trenta obres optaven en aquesta edició al guardó, un dels principals en literatura valenciana, de les quals 22 van provenir del País Valencià, 6 de Catalunya i les dues restants de les Illes Balears.

Garcia, nascut a València en 1977 i llicenciat en Història, ha explicat després de conèixer-se la fallada del jurat que es tracta d’una novel·la amb una forta càrrega històrica ambientada en la ciutat de València entorn d’uns personatges femenins ‘molt potents’.



Quan Caminàrem la Nit, editat per Bromera, connecta l’intent colpista del 23-F amb la dècada de 1990 i les inquietuds d’uns joves crítics amb el paper exercit per la generació dels seus pares durant la Dictadura i la Transició.



Encara que abans havia publicat alguns contes, és la primera novel·la de Garcia, qui en el passat ha exercit com a docent de secundària i actualment és animador sociocultural. Aquest autor novell ha assegurat que l’obra no es limita al 23-F sinó que reflecteix la importància del ‘militarisme’ tant a l’Estat espanyol com a la ciutat de València.



A més, els personatges estan marcats per les diferents connotacions dels barris de la ciutat de València en els quals naixen, a més de la seua història familiar.



Garcia ha rebutjat emmarcar el seu llibre dins de cap gènere ja que “la bona novel·la no ha d’estar etiquetada” encara que ha admès la intensa càrrega històrica del relat.

El diputat de Cultura de la Diputació, Juan Bautista Roselló, ha avançat que, lluny del que ocorre en altres casos per la difícil conjuntura econòmica, la dotació s’elevarà el pròxim curs fins als 20.000 euros.



Referent a açò, el fundador de l’editorial Bromera, Josep Gregori, ha valorat de la Diputació que consolide el Premi Enric Valor en els actuals moments de ‘retallades’ i ha subratllat que aquest tipus de guardons són fonamentals per a ‘estimular’ la creació literària.



“Garcia és un autor inèdit i novell que s’estrena per la porta gran”, s’ha felicitat l’amo de l’editorial, que ha publicat l’obra dins de la sèrie l’Eclèctica.

Comparteix

Icona de pantalla completa