Diari La Veu del País Valencià
Comencen les obres de la zona d’equipaments de la platja de Gandia
El coordinador general d’Urbanisme, Vicent Mascarell, ha anunciat que les obres de la zona d’equipaments de la platja de Gandia s’han iniciat aquest mateix matí. Un projecte que venia d’anteriors legislatures i que ja estava contemplat en el Pla General de l’any 1999.
Mascarell ha explicat que “ens trobarem amb un PAI ja adjudicat però que arrossegava una sèrie de problemes que hem hagut d’anar solucionant fins a arribar a l’inici de les obres. Ha estat un procés llarg però les màquines ja estan treballant en un projecte que hem millorat tècnicament”.
L’actuació preveu una intervenció sobre 174.000 metres quadrats amb una inversió total de 8.358.648,51 € reduint així la primera previsió de cost que superava els 12 milions d’euros. “Amb aquesta rebaixa del preu, els propietaris pagaran gairebé un 40% menys en les quotes d’urbanització. A més, hem aconseguit que la Diputació de València finance la rotonda que hi haurà a la zona i que en un principi havia de ser sufragada també pels propietaris de terrenys. Sabem que hi ha propietaris que no estan conformes amb les condicions que al seu dia va plantejar l’anterior govern del PP però per llei estem obligats a complir els paràmetres que van permetre la posada en marxa del projecte”.
La nova zona d’equipaments serà un nou espai d’oportunitats per a usos recreatius, oficines, esportius, sanitaris més de comptar amb noves zones d’aparcaments o la possibilitat de la instal·lació d’una benzinera. El termini mínim estimat d’execució serà de 24 mesos. “Ja operadors de l’àmbit de l’oci, alimentació o de gasolineres que s’han interessat per la iniciativa i que estan disposats a invertir”.
Un altre dels aspectes en què el coordinador general d’Urbanisme ha posat èmfasi és que la zona d’equipaments suposarà una millora urbana de la zona, ja que es millorarà la imatge i l’entorn d’un dels principals accessos de la platja de Gandia a més de projectar el canvi de la carretera Natzaret-Oliva a un bulevard. Paral·lelament es regenerarà un espai singular com la Sèquia d’Auir i es generarà una alternativa perquè els locals d’oci de la platja es puguen ubicar en un espai on generen menys molèsties als veïns.

Comparteix

Icona de pantalla completa