Diari La Veu del País Valencià
Gandia s’incorporarà a la xarxa de ciutats amigables amb la gent gran
La Junta de Govern celebrada hui ha aprovat a proposta de la regidora Liduvina Gil, l’adhesió de Gandia a la Xarxa de Ciutats i Comunitats amigables amb la Gent Gran. Un projecte promogut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) destinat a crear entorns i serveis que promoguen i faciliten l’envelliment actiu i saludable, que avalua les necessitats de la gent gran i fa propostes per millorar la qualitat de vida, utilitzant una metodologia basada en la participació de la gent gran.
Gil ha destacat que el progressiu envelliment de la població, ja que en aquest moment l’11% dels habitants d’Espanya són majors de 65 anys. Les previsions eleven la xifra a un 22% en l’entorn de l’any 2050.
Davant aquesta situació l’OMS aborda de la mà dels ajuntaments i entitats interessades, aspectes del dia a dia dels pobles i ciutats, i ho fa promovent la participació dels interessats, tenint en compte les seues necessitats, percepcions i opinions, al llarg de tot el procés d’anàlisi i millora.
“Parlem de transport, de parcs i jardins, accessibilitat, tot un seguit d’àmbits transversals que l’actual govern abordarà per millorar la vida d’un sector de la població cada vegada més nombrós” va afirmar Gil, que afegia que “es tracta d’un procés de 5 anys que implementarà un pla d’acció que serà avaluat de manera constant amb grups focals de gent gran que treballaran de manera conjunta amb diferents departaments del consistori per aconseguir els objectius marcats després de realitzar una exhaustiva anàlisi”.
Gil també ha destacat que “els integrants de l’organisme podran establir relacions amb altres poblacions que també estiguen desenvolupant la iniciativa per tal de millorar el treball que realitzem”.
“Des del primer minut hem dit que treballem per a les persones i prova d’això és la importància que li hem donat als Centres de Convivència i als col·lectius que treballen amb aquest grup de població. És un pas més en la millora de la qualitat de vida dels nostres ciutadans” va finalitzar l’edil.

Comparteix

Icona de pantalla completa