Diari La Veu del País Valencià
Gandia aplicarà un pla d’Administració Electrònica pioner
La iniciativa permetrà que qualsevol ciutadà de la UE o empresa que treballe en l’àmbit europeu puga realitzar tràmits mitjançant la utilització de la identitat digital.
L’Agència INEA (Innovation and Networks Executive Agency), dependent de la Comissió Europea, ha seleccionat Gandia per participar en un projecte pioner a Espanya destinat a implantar serveis d’administració electrònica basats en identitat digital per a tota la Unió Europea.
La mesura permetrà que qualsevol ciutadà de la UE a més d’empreses que treballen en l’àmbit europeu, puguen fer ús dels serveis electrònics que oferix l’Ajuntament de Gandia utilitzant la identificació digital equiparant-se d’aquesta manera a qualsevol ciutadà del país. Aquesta iniciativa permetrà facilitar la implantació d’empreses, augmentar la competitivitat del municipi a l’hora d’atraure noves inversions a més de facilitar l’estada dels nombrosos turistes estrangers que visiten la ciutat.
La mesura s’emmarca dins de la línia que s’ha marcat des del departament d’Administració i Modernització que dirigix el regidor Jose Manuel Prieto. Referent a això cal recordar que el consistori ha adoptat nombroses mesures al respecte que s’han col·locat a Gandia com una de les ciutats més avançades de l’Estat en aquest àmbit. Iniciatives que permeten actualment que els ciutadans puguen realitzar nombrosos tràmits de forma telemàtica, sense haver de personar-se en les oficines municipals amb el que s’estalvia temps i diners tant al ciutadà com a la mateixa administració.
El programa permetrà que abans que finalitza 2017, qualsevol ciutadà o empresa de la Unió Europea puga sol·licitar electrònicament serveis com ara llicències o autoritzacions, entre d’altres.
Municipis com Bellreguard, Eivissa o València a més d’organismes com la Diputació de Castelló o el Ministeri de Defensa també s’han adherit al projecte europeu.

Comparteix

Icona de pantalla completa