Diari La Veu del País Valencià
Gandia prepara el 40 aniversari de l’agermanament amb Laval
Despres d’haver estat 4 anys sense participar en el Mercat de Nadal de Laval, aquest any s’han reprès els contactes amb la ciutat agermanada amb Gandia, a fi de participar en la iniciativa que es fa tot els anys amb les ciutats agermanades on també participen les ciutats de Québec, Boston, Mettmann, Garango, Suceava, Bulgaria, Grecia i Modesto. S’han desplaçat al municipi francés, Liduvina Gil, Regidora de Relacions Internacionals i Joan Muñoz, Regidor responsable de Biblioteques, per reprendre el contacte amb els encarregats corresponents.
Durant l’estada a Laval s’han fet reunions amb el Delegat de Turisme i responsable de Biblioteques, Analin Guinoiseau, la Delegada de Relacions Internacionals i Cooperació, Joisiane Derouet i el Director de Biblioteques Olivier Michaud, per parlar entre altes temes de la celebració en 2018 dels 40 anys d’agermanament de les dues ciutats.
Per part de Gandia han participat en el Mercat de Nadal, la tècnica de turisme, Aure Pérez, i en representació dels artesans, Amparo Sigalat.
Entre altres activitats s’ha previst per part de Laval una programació al voltant d’Alfred Jarry (Laval, 8 de septiembre de 1873 – París, 1 de noviembre de 1907), dramaturg, novel·lista i poeta francés, conegut per les seues obres de teatre hilarants i el seu estil de vida dissolut i excèntric, amb una exposició “La Passion Jarry”. També es treballarà al voltant de la figura de Henri Julien Félix Rousseau (Laval, 21 de mayo de 1844- 2 de septiembre de 1910) anomenat “El aduanero Rousseau”, cèlebre pintor francés i un dels màxims representants de l’art naïf.
Gandia, aportarà els seus clàssics i la exposició “La Dona d’Ausiàs March”.
Una Delegació de Laval vindrà per tancar tot el programa de les dues ciutats.

Comparteix

Icona de pantalla completa