Diari La Veu del País Valencià
Gandia combat l’osteoporosi i la pèrdua de mobilitat
La regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, ha presentat aquest matí una nova iniciativa del seu Departament en companyia de José Gómez del gimnàs Centroesport. Es tracta de dos programes. El primer abordarà la prevenció de l’osteoporosi mentre que el segon pretén combatre la pèrdua de mobilitat de les persones entre 65 i 75 anys.
Liduvina Gil ha explicat que “el projecte comptarà amb la participació de 45 persones que es posarà en marxa gràcies a la col·laboració del gimnàs Centroesport. En vista dels bons resultats de l’any passat, vam demanar una subvenció a la Federació Valenciana de Municipis i Províncies que ens permetrà oferir les 45 places de manera gratuïta. Seguim treballant des d’aquesta àrea en millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans”.
A tall d’exemple, la regidora ha indicat que a Espanya prop de 2.000.000 de persones patixen osteoporosi i una de cada tres dones majors de 50 anys té osteoporosi. “És important treballar en aquesta problemàtica de manera preventiva perquè acaba desencadenant a partir dels 60 anys trencaments d’ossos” va afirmar Gil.
Jose Gómez, ha destacat que es tracta de projectes “dirigits a la salut i la qualitat de vida utilitzant com a mitjà l’esport. La pèrdua de mobilitat que es produïx amb l’augment de l’edat, deriva en rigidesa i en pèrdua de massa muscular que poden acabar provocant caigudes que té com a conseqüència el trencament de maluc i extremitats. Pretenem allargar la vida útil de les persones i retardar la dependència, ja que l’expectativa de vida és més llarg. Per a això, hem dissenyat un treball específic que potenciarà la massa muscular i millorarà l’agilitat, tot ells dissenyat per professionals de l’esport”.
Els interessats podran rebre informació i fer la inscripció en els centres de Gent Gran de Corea i Roís de Corella. L’únic requisit que han de complir és posseir un certificat mèdic on conste que la persona està capacitada físicament per a l’activitat i seleccionar l’activitat que desitgen realitzar.
El curs de pèrdua de mobilitat s’impartirà al Centre Social de Corea els dimarts i dijous de 9 a 10 del matí i al Centre Social de Roís de Corella els dilluns i divendres en el mateix horari.
L’activitat de l’osteoporosi s’impartirà al gimnàs Centroesport situat a l’avinguda de Beniopa els dimarts i dijous de 15 a 16 hores.
Els participants entrenaran dos dies a la setmana durant 60 minuts millorant d’aquesta manera el seu estat de salut en general, ja que els resultats dels participants en l’anterior edició van ser més que satisfactoris.

Comparteix

Icona de pantalla completa