Diari La Veu del País Valencià
La III Cursa contra el Càncer tindrà lloc el 30 d’octubre
La III Cursa contra el Càncer tindrà lloc el 30 d’octubre La recaptació anirà destinada, per una part, a 3 beques d’investigació contra aquesta malaltia i per altra banda a l’increment horari del psicòleg per als pacients de càncer de l’Hospital de Dia del Francesc de Borja.

Aquest matí Lydia Morant, Regidora Delegada d’Esports, ha comparegut en roda de premsa junt a Loreto Hernandis, presidenta de l’Associació contra el Càncer a Gandia, i José Lama, representant de Alma de Acero, per a presentar la III Cursa contra el Càncer que es durà a terme el 30 d’octubre a la nostra ciutat.

Morant no ha perdut l’oportunitat de fer menció al Circuit de Carreres contra el Càncer de la Província de València, circuit al qual es troba adherits la cursa que tindrà lloc a la nostra ciutat. La regidora ha comentat els objectius que té aquest circuit i que, com no podia ser d’altra manera, vol promocionar l’esport de base i involucrar la dona en el món de l’esport, ja que hi ha estudis que demostren que portar una activitat esportiva de manera diària redueix en un 30% les probabilitats de sofrir càncer de mama.

La recaptació que es durà a terme mitjançant la inscripció en la cursa. Tindrà dues finalitats: en primer lloc, la majoria de la col·lecta anirà destinada a 3 beques d’investigació contra el càncer que ja s’estan duent a terme al territori valencià, i en segon lloc, ajudar a pagar el psicòleg de l’Hospital de Dia de Francesc de Borja de Gandia, per a què puga atendre els malalts i familiars durant més dies a la setmana. Els preus per inscripció per a persones majors de 12 anys són:
• 6 euros, del 15 d’agost al 30 de setembre
• 7 euros, de l’1 al 12 d’octubre
• 8 euros, del 13 al 26 d’octubre
Els més menuts també podran participar amb els següents preus:
• 4 euros, del 15 d’agost al 12 d’octubre
• 5 euros, del 13 al 26 d’octubre
Aquest increment progressiu del preu té com a finalitat el mencionat anteriorment: la part fixa anirà destinada a les 3 beques d’investigació (els 6 euros per entrada) i el suplement que pagaran de més els que compren les seues entrades a partir de l’1 d’octubre per als majors i del 13 per als menuts anirà destinat a l’augment de dies d’atenció per part del psicòleg que actualment està a l’hospital i que, per raons econòmiques, únicament atén un dia a la setmana.

Loreto Hernandis, per la seua part, ha volgut agrair a l’ajuntament la col·laboració i ajuda a nivell organitzatiu, i ha volgut incidir en la importància de l’increment de recaptació que es pot arribar a aconseguir aquest any, ja que considera de vital importància que el psicòleg que hi ha actualment a l’Hospital de Dia de Gandia, pagat també per AECC, puga treballar durant més temps amb els malalts i familiars, que passen per una situació molt complicada. No ha volgut perdre l’oportunitat d’agrair el factor humà, tant de col·laboradors com patrocinadors, que s’han involucrat en aquest moviment.

Per la seua part, José Lama ha remarcat que per a Alma de Acero és un honor pertànyer al moviment que s’està duent a terme i ha explicat com Maribel Codina, secretaria de l’Associació Contra el Càncer a Gandia es va ficar amb contacte amb ells per oferir-los l’increment de la recaptació per a què ells ho destinaren a la causa que consideraren i d’aquesta manera arribaren a la conclusió que els dines devien anar destinats a millorar i incrementar l’atenció psicològica de l’hospital per als pacients de càncer.

Totes les farmàcies de la ciutat seran punts d’inscripció per a la cursa, però els interessats també podran adquirir les entrades a través de la tenda online.

Comparteix

Icona de pantalla completa