Diari La Veu del País Valencià
Gandia – Amb el govern del PP el deute es va disparar

El Ministeri d’Hisenda confirma que el deute de Gandia va augmentar en 136 milions d’euros durant la passada legislatura

Salvador Gregori: “Amb el govern del PP el deute es va disparar com mai ho havia fet en la història de la nostra ciutat”

El Ministeri d’Hisenda va publicar divendres passat les xifres corresponent al deute dels municipis en 2015 i l’evolució de la mateixa des de l’any 2011.
En el cas de Gandia, l’augment del deute durant la passada legislatura del PP es xifra en un total de 136 milions d’euros, és a dir, el govern del Partit Popular va augmentar la quantitat que ha de pagar cada habitant a raó de 1.813 € en només quatre anys.
Cal destacar que l’augment de 136 milions d’euros es va produir en una legislatura on el govern del PP va obligar a la majoria de les corporacions del país a sotmetre’s a severes restriccions pressupostàries mitjançant la llei d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera de 2012 i la de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local, aprovada el 2013. No va ser el cas de Gandia, ja que es col·loca en setena posició en el rànquing de municipis que més es van endeutar entre 2011-2015.
El coordinador general d’Economia i Hisenda, ha valorat les dades del Ministeri: “Es confirmen les dades que hem explicat a la ciutadania. Amb el govern del PP el deute es va disparar com mai ho havia fet en la història de la nostra ciutat. El mateix Ministeri hauria d’explicar per què no va posar control a la voràgine de despesa, festes i saraus que va posar en marxa Torró i el seu partit i del que la majoria de regidors actuals dels populars formaren part“.
Finalment, Salvador Gregori ha declarat que “En aquest moment estem en el procés contrari. Reduïm deute comercial de manera considerable per començar a abordar el deute no financer i eixir del pou en què la mala gestió del PP va deixar les arques municipals“.

Comparteix

Icona de pantalla completa