Diari La Veu del País Valencià
Mulet: “La Fiscalia ha d’investigar el vicepresident de la Diputació de Castelló”
RedactaVeu / Castelló

L’empresa es va constituir el 15 de gener de 2009, amb un capital de 6.000 euros, amb domicili en Ronda Magdalena 66 4º, un edifici d’habitatges, on mai s’ha publicitat cap activitat comercial. L’administradora única era la filla de Francisco Martínez Capdevila, Andrea Martínez.

L’activitat per a la qual es dóna d’alta és construcció d’edificacions i obra civil, la promoció d’edificacions i terrenys; la urbanització i parcel·lació de terrenys, els serveis relatius a la propietat immobiliària i propietat industrial, així com l’allotjament turístic extrahostaler i turisme rural.

“En només mig any, sense pàgina web, seu pública, promoció o activitat reconeguda, l’empresa amplia el capital fins als 69.000 euros, al maig de 2010, s’amplia fins als 87.000,00 euros, al setembre d’eixe any, 141.000,00 euros, i així progressivament fins a arribar a setembre de 2013 als 595.950,00 euros, quantitats que no es pot explicar per cap activitat. En aquesta última data, l’empresa canvia d’administrador entre germans, d’Andrea Martínez a Francisco Martínez Tena, i el domicili social a l’avinguda rei En Jaume 108 4 1, en un pis de Francisco Martínez, d’ús residencial i no d’oficines”.

Mulet ha recordat que “no es coneix activitat palpable d’aquesta empresa, ja que al seu nom no es coneix cap construcció, venda, urbanització, etc. I costa veure com a lògic que en plena crisi econòmica, una empresa administrada per una persona neòfita en aquests camps siga capaç en quatre anys passar de tenir un capital de 6.000 a 600.000 euros, i més encara que després de fer-se pública aquesta informació, ningú hi haja donat cap explicació”.

El portaveu ecosocialista ha recordat com Francisco Martínez “sempre ha estat embolicat en la polèmica; la construcció de l’aeroport, sent ell l’encarregat de cercar la ubicació que es va instal·lar en terrenys de son pare, les manipulacions en els censos electorals, la inscripció de nombroses finques i terrenys al seu nom quan es desconeixia el titular, la denúncia pública per l’apropiació d’herències de persones majors, els tèrbols negocis amb les finques del PAI del Mas de Lluna, i l’impactant increment patrimonial que ha acumulat sense poder mai explicar l’origen, des de la seua luxosa mansió construïda per Lubasa, fins als innombrables pisos i finques rústiques, o les curioses contractacions a Andrea Martínez com beneficiada dels programes de salari jove”.

Segons Mulet, sense prejutjar res, la Fiscalia “hauria d’investigar d’ofici els comptes i activitats d’aquesta empresa, i si realment Andrea Martínez ha aconseguit multiplicar per 100 el capital de la seua empresa en quatre anys, sense cap ardit, nomenar-la immediatament consellera d’Hisenda o Ministra, perquè és un fenomen de les operacions econòmiques” – ha ironitzat.

Mulet ha recordat que “mai s’ha investigat a fons els negocis del vicepresident de la Diputació, i que després d’aquestes noves dades, tocaria que la Fiscalia investigara d’ofici”.

Comparteix

Icona de pantalla completa