Diari La Veu del País Valencià
Gandia – El servei de Bibliobús a la platja comença a funcionar
El servei de Bibliobús a la platja comença a funcionar aquest divendres

El servei de Bibliobús romandrà en funcionament fins el 28 d’agost · També s’ha instal·lat una extensió bibliotecària a dirigida als pacients de Pediatria de Consultes Externes a l’hospital Francesc de Borja

El regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz; i el tècnic Cap de les Biblioteques de la ciutat, Toni Ordiñana; han comparegut en roda de premsa per informar de diversos aspectes relacionats amb el departament de Cultura.

En primer lloc han anunciat que des de hui mateix, l’Hospital Francesc de Borja disposa d’una extensió bibliotecària que estarà dirigit als pacients de Pediatria de Consultes Externes. La dotació, d’al voltant d’un centenar de llibres infantils i juvenils, s’ha ubicat a la sala d’espera. D’aquesta manera, els menors que acudixen acompanyats dels seus familiars a les consultes poden fer ús d’aquest material mentre esperen a ser atesos pel personal sanitari. A més, s’han preparat llibres perquè els pares o acompanyants dels nens puguen gaudir de la lectura.
El fons literari serà renovat de manera periòdica perquè els usuaris de l’hospital no tinguen sempre els mateixos llibres.
Joan Muñoz ha destacat que “és una iniciativa de la xarxa de biblioteques de Gandia que té com a objectiu facilitar l’accés a la lectura i fer les esperes entre consultes més suportables per a tothom. Vull agrair la col·laboració de l’hospital que des del moment de presentar-los la idea es van bolcar amb la iniciativa” mentre que Toni Ordiñana va explicar que “fa temps que vam decidir apropar els serveis de la biblioteca a tots els públics i pensem que l’Hospital era un dels emplaçaments adequats. D’aquí a uns mesos valorarem els resultats per adaptar-los als usuaris”.
Bibliobús
En la mateixa línia d’apropar la lectura a tota la població, el regidor de Cultura ha informat que aquest divendres es posarà en marxa el servei de Bibliobús a la platja de Gandia que romandrà en funcionament fins al 28 d’agost. Seran tres els punts on els usuaris i visitants podran retirar els llibres: esplanada del Club Nàutic, carrer Castella i Lleó i carrer Galícia des de les 17.00 fins a les 21.00 hores.
Muñoz ha destacat que aquelles persones que ho desitgen, podran tramitar el carnet en el mateix autobús i que la resta d’usuaris de la xarxa de biblioteques municipals podran fer ús del servei amb el seu carnet habitual.
Valoració de l’ampliació de l’horari a les biblioteques
El regidor de Cultura ha valorat els resultats de la iniciativa que va finalitzar el 24 de juny. En total han estat 2.211 persones les que han fet ús del servei. Muñoz s’ha basat en les estadístiques del departament per valorar el servei i ha destacat que l’ampliació del servei a 24 hores no ha calgut perquè les dades d’usuaris en el tram horari de 22.00 a 24.00 hores patien un descens notable havent-hi dies en què sol 8 persones l’utilitzaven.

Comparteix

Icona de pantalla completa