Diari La Veu del País Valencià
Català anuncia l’assignatura Cultura del Poble Valencià en Lo Rat Penat

RedactaVeu / ACN / València.

El Govern valencià crearà una assignatura denominada “Cultura del Poble Valencià”, que serà de lliure elecció i tractarà aspectes que formen part del “ADN de la cultura valenciana”, impartint-se a partir de tercer de primària i amb presència al llarg de l’escolarització obligatòria.

Així ho ha anunciat aquesta vesprada la consellera d’Educació, Cultura i Esport, María José Català, al Fòrum d’Opinió de Lo Rat Penat, on ha participat amb la ponència “Un projecte educatiu per a la societat valenciana”.

Segons informa la Generalitat, Català ha avançat que el contingut de l’assignatura inclourà temes com les festes tradicionals, esports autòctons com la pilota valenciana, jocs tradicionals com el sambori, música tradicional valenciana, així com qüestions sobre geografia, demografia, gastronomia, art, arquitectura o turisme.

Aquesta assignatura tindrà la consideració de “lliure configuració autonòmica” i coexistirà amb altres troncals i específiques en les quals el Consell donarà prioritat a “la defensa del valencià, sense oblidar” que la valenciana és “l’única” de l’Estat que ofereix en el seu currículum d’ESO la matèria “Ampliació de la Geografia i Història d’Espanya”.

“La unitat, la integració en un projecte comú, és imprescindible per al desenvolupament d’un poble”, ha apuntat Català, qui ha destacat “l’imaginari col·lectiu valencià ens fa únics”, ha reivindicat.

Els col·legis impartiran a partir del curs vinent l’assignatura ‘Cultura del poble valencià’

La consellera ha explicat aquest dimarts la creació de l’assignatura ‘Cultura del poble valencià’, anunciada dilluns durant un acte a l’associació Lo Rat Penat, històrica societat cultural i lingüística que en l’actualitat nega la unitat de la llengua catalana.

La consellera ha afegit que es començarà a impartir el curs vinent i a partir de tercer de primària amb una càrrega lectiva de dues hores setmanals.

Català ha afegit que l’assignatura “enriquirà Coneixement del Medi o Socials i que no restarà hores a les troncals i específiques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa