Diari La Veu del País Valencià
STEPV crida a la mobilització contra l’expedient al col·legi de Xàtiva

RedactaVeu / Xàtiva

STEPV proposarà accions massives i contundents en rebuig a l’expedient informatiu obert al CEIP Taquígraf Martí de Xàtiva per les protestes de l’alumnat a Fabra quan inaugurava el Convent de Sant Doménec adjunt al col·legi.

Aquesta proposta de mobilitzacions les traslladarà a la reunió de la Plataforma en Defensa dels Serveis Públics de la Costera-la Canal que es reuneix aquesta vesprada per a tractar la qüestió.

En concret, el Sindicat proposarà concentracions de la comunitat educativa però també de tota la ciutadania a l’Ajuntament de Xàtiva aquesta setmana. També instarà als partits polítics de l’oposició a presentar mocions a l’ajuntament de rebuig a l’expedient i per la llibertat d’expressió. A més d’això demanarà la convocatòria extraordinària d’un Consell Escolar Municipal perquè es posicione també emetent un informe en contra d’aquesta actuació autoritària de Català i Sánchez de León.

D’altra banda, una delegació del Sindicat ha intentat entrevistar-se aquest matí amb el Director General de Personal, Santiago Martí, per a exigir-li la retirada de l’expedient. En no trobar-se en Conselleria, el Sindicat ha registat una petició d’entrevista.

STEPV no tolerarà cap intimidació per part de la Conselleria d’Educació ni cap coacció a la llibertat d’expressió. La Conselleria pretén inculcar por entre el professorat i els equips directius com ja va intentar fer amb la sanció al director de l’IES Las Norias de Monforte, que va ser revocada pels tribunals.

En eixe sentit, el Sindicat insta als centres educatius a manifestar públicament i sense por les seues opinions sobre la nefasta gestió del Partit Popular en el tancament de RTVV o en qualsevol altre tema que consideren oportú. També invita als centres a mostrar la seua solidaritat amb el Taquígraf Martí públicament mitjançant escrits de suport acordats en claustres o Consells Escolars i concentracions a les portes dels centres a l’entrada o eixida de les classes.

Comparteix

Icona de pantalla completa