Diari La Veu del País Valencià
L’empresa holandesa d’energia ja ha invertit 60 milions a Morella
ComarquesNord.cat / Morella

Noves notícies sobre la possibilitat que una empresa holandesa puga invertir a Morella per fer un macroparc ecològic. Segons apunten diverses informacions, aquests inversors ja han destinat 60 dels 170 milions de la inversió en l’adquisició dels terrenys per desenvolupar el projecte.

Els holandesos ja estarien als Ports des de fa tres anys per presentar la idea que tenien en ment. En aquella època, presumiblement, va ser quan van adquirir els terrenys. L’execució del complexe està prevista en una extensió de 3,5 milions de metres quadrats a una zona del terme de Morella. Durant el dimarts, les especulacions van apuntar a diversos espais. Es barallava principalment que podria ser a uns terrenys entre Xiva i Ortells. La resta dels 110 milions d’euros s’aportarien durant l’execució de l’ambiciós pla.

Les noves dades les ha confirmades la Fundació Finnovaregio, tant a la premsa, com informa el Periódico Mediterráneo, com al mateix alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, amb qui ja han quedat per reunir-se a curt termini. Des del consistori es segueix tot el procés que eixia a la llum pública el dilluns amb cautela i precaució a l’espera d’esdeveniments i seguir els passos encetats. Unes intencions que es valoren com a molt positives des de l’ajuntament, sobretot perquè es tracta d’un projecte que es centra en energies renovables.

A més, l’empresa interessada remarca el fet de portar a terme el macroparc lligat amb el territori i poder convertir la comarca en un referent en aquest camp. Seria una gran planta solar eficient per ella mateixa, sense dependre de subvencions o ajudes. L’objectiu del macroparc ecològic serà aprofitar l’energia solar amb plaques fotovoltaiques i traure partit de les mateixes fins i tot de nit amb instal·lacions complementàries.

La Fundació que assessora l’empresa holandesa està vinculada a la Unió Europea en el desenvolupament de programes mediambientals i d’energies renovables. En declaracions al Mediterráneo, un dels membres de la mateixa, apunta que tot està en la seua fase inicial i volen ser prudents sobretot en l’aspecte dels permisos per poder tirar-lo endavant. Fins al moment, ja s’han reunit amb la Cambra de Comerç a Castelló aquest dilluns i amb la Generalitat Valenciana i la Fundació CEU San Pablo.

Pel que fa a l’empresa interessada, Renewable Landscape Morella SL es va crear per a aquest projecte i es tracta d’una filial d’una firma holandesa dedicada al sector de les energies renovables. Encara es desconeix la identitat de la mercantil que instal·laria les plaques solars a Morella. El que sí que es coneix és que aquesta empresa ja ha realitzat plans similars al Regne Unit i fins i tot fora d’Europa. Els empresaris holandesos assegurarien a Castelló la creació de 60 llocs de treball i la subcontractació d’empreses de la comarca.

Comparteix

Icona de pantalla completa