Diari La Veu del País Valencià
Les universitats públiques estudien crear ‘una plataforma de difusió en valencià’
EFE / Castelló

El rector de la Universitat d’Alacant, Manuel Palomar, ha explicat que han de consensuar què poden fer encara que entre els objectius possibles estan des de ‘habilitar una plataforma de difusió en valencià’ fins a ‘donar cobertura a diferents formes de comunicació i d’informació, atès que en aquests moments no existeix un servei públic’ en la llengua pròpia.

Palomar ha destacat que les cinc institucions docents públiques compten amb serveis d’Audiovisuals i de Comunicació propis, i ha afegit que el referit grup de treball es reunirà a partir de gener i que estarà format pels responsables d’aquests departaments.

Palomar ha recalcat que, després del tancament de RTVV, queden molts mitjans privats que podrien satisfer la demanda de comunicació en valencià, però no públics.

‘Anem a començar a analitzar aquesta situació per a veure com es pot cobrir el gran buit que es deixa en aquests moments’, ha manifestat. L’acord per a crear el grup de treball va ser pres ahir amb motiu del relleu en la presidència de la Conferència de Rectors de les Universitats Públiques Valencianes, que passa de Palomar a Vicent Climent, de la Universitat Jaume I, en un acte a Castelló on van acudir els rectors de la Politècnica de València, Francisco Mora; de la Universitat de València, Esteban Morcillo; i de la Miguel Hernández d’Elx, Jesús Tadeo Posada.

Palomar també és president de la Xarxa Vives, que agrupa a 21 universitats públiques i privades valencianes, balears, catalanes i també diverses d’Andorra, França i Itàlia, i en qualitat d’aquest càrrec ha lamentat ‘profundament’ el tancament de RTVV.

‘Es perd la identitat pròpia’, ha subratllat perquè ‘ara no existeix cap canal de comunicació públic en valencià’.

A més, ha indicat que la formació que imparteixen les universitats valencianes relatives a Comunicació i Audiovisuals ‘perden un dels seus referents’ i també ha destacat el cost personal que suposa el tancament per als treballadors de RTVV.

‘Tots perdem després de 24 anys d’un canal de comunicació que representava i que era referència dels valencians i valencianes’, ha apuntat.

Comparteix

Icona de pantalla completa