Diari La Veu del País Valencià
Compromís proposa que s’impulsen a Alcoi polítiques del bé comú
RedactaVeu / Alcoi

El regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi, David Abad, ha informat que proposaran al govern que impulse des de l’Ajuntament polítiques de cooperació i que tinguen com a objectiu el Bé Comú. “En la situació actual, potser la millor eixida de futur siga seguir els objectius i les intencions de la coneguda com Economia del Bé Comú. És una autèntica alternativa al model econòmic actual, que ja veiem fins on ens ha portat”.

El regidor considera que, segons els experts, la crisi actual és sistèmica, que el model actual està esgotat i que cal un nou model econòmico-social. I que, segons altres experts, una de les alternatives a la crisi actual és buscar noves formes d’actuar en el món econòmic i social: “Hem de caminar i avançar cap a un canvi de model econòmic i social que supere l’individualisme estricte i competitiu i que s’òbriga a models de cooperació, tant entre persones i institucions com entre les mateixes empreses, i que tinguen com a eix vertebrador el Bé Comú”.

Per aquests motius, Abad considera que si bé és correcte impulsar la innovació i l’emprenedorisme creant estímuls econòmics i facilitant la creació d’empreses innovadores, també s’haurien de crear formes de premiar i de reconéixer comportaments empresarials i activitats productives que seguisquen els nous paràmetres de la cooperació i del Bé Comú, tal com s’està estenent en àmplies capes de la societat.

Comparteix

Icona de pantalla completa