Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins saneja els comptes
L’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins saneja els comptes en poc més d’un any i establix el Període Mitjà de Pagament a proveïdors en 12 dies.

La Regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de l’Alcúdia de Crespins, governat pel Pacte PSOE-Compromis, fa publiques les conclusions que es desprenen de l’últim informe emés per la Intervenció Municipal en data 28 d’octubre, corresponent al Període Mitjà de Pagament del quart trimestre de 2016. En l’informe destaca que el pagament a proveïdors s’ha reduït a un període de 12 dies en un temps rècord.

El Període Mitjà de Pagament Global a proveïdors de l’Ajuntament en el quart trimestre d’enguany és de 12 dies, molt menys de que comence a computar el termini legal per a fer efectiu l’abonament, que, según el Reial Decret 635/2014, de 25 de juliol, pel qual es desenrotlla la metodologia de càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors de les Administracions Públiques, s’inicia als 30 dies de registrar-se la factura. El consistori pretén així abonar les factures dels seus proveïdors com més prompte millor, entre altres coses perquè majoritàriament són autònoms i xicotetes empreses locals que necessiten de liquiditat per a continuar la seua activitat.

La regidoria d’hisenda, entre els seus compromisos adquirits amb la ciutadania té la reducció del termini mitjà de pagament als proveïdors municipals i la disminució del deute com a objectius primordials. Poc més d’un any ha costat revertir la tendència d’este ajuntament en l’endeutament constant i creixent, al sanejament. Un sanejament que s’ha dut a terme sense reduir les partides socials. La “recepta” per a reduir el període mitjà de pagament a proveïdors s’ha basat, segons Pepe Garriog, es “la contenció de la despesa, la racionalització i l’objectivitat”.; com assenyala el Vicealcalde i Regidor d’Hisenda.

En l’anterior legislatura, governant el Partit Popular en el poble, el Període Mitjà de Pagament se situava en 55 dies; moltes vegades un període difícil d’assumir pels proveïdors locals que veien retardats els seus pagaments per la falta d’organització i coherència en els comptes.

Per al portaveu de l’equip de Govern en esta matèria, Pepe Garrigos, les dades avalen que l’Ajuntament ha aconseguit una gran estabilitat en el pagament de les seues obligacions contractuals amb tercers i eixa estabilitat es trasllada a totes les empreses que treballen amb i per al poble de l’Alcúdia de Crespins

Segons la Llei de control del deute en el sector públic, hi ha sostenibilitat del deute comercial quan el període mitjà de pagament als proveïdors no supere el termini màxim de trenta dies des de l’aprovació de la factura. En el període que reflectix l’últim informe de Tresoreria, el quart trimestre de 2016, el termini mitjà de pagament és de 12 dies, mentres que la mitjana del segon i tercer trimestre de 2016 se situava en 28,8 dies

Esta informació es facilita segons el que arreplega el Reial Decret 635/2014, de 25 de juliol, per la qual cosa desenrotlla la metodologia de càlcul del període mitjà de pagament a proveïdors de les Administracions Públiques i les condicions i el procediment de retenció de recursos dels règims de finançament, previstos en la Llei Orgànica 2/2012, de 27 d’abril, d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.

Comparteix

Icona de pantalla completa