Diari La Veu del País Valencià
Manises aprova un pressupost eminentment social
El ple de l’Ajuntament de Manises ha aprovat en la sessió plenària corresponent al mes de desembre el seu pressupost per a 2017 amb els vots en contra del Partit Popular de Manises i l’abstenció del regidor no adscrit.

L’import total del pressupost ascendeix a 24.164.000 euros, una quantia que suposa un increment de prop de 80.000 euros respecte al de l’exercici anterior.

Un dels aspectes destacats és l’apartat d’ajudes assistencials que ascendeix a 500.000 euros, enfront dels 360.000 de 2015 i que ha experimentat un increment de 100.000 euros respecte a 2016. De la mateixa manera, es manté la consignació de 200.000 euros per a subvencions de Renda Garantida de Ciutadania, sent aquest un pressupost eminentment social.

Un altre dels eixos destacats en els comptes municipals per a 2017 és l’ocupació. Per a açò es destinaran 116.000 euros a plans d’ocupació i 94.000 per a beques municipals de programes de pràctiques formatives. Unes xifres que comporten un increment de 40.000 euros respecte al pressupost anterior.

Novament el Consistori maniser dedicarà especial atenció a la Cultura, amb una partida de 125.000 euros destinada al programa Xarxa Llibres, i al benestar social, ja que 150.000 euros tindran com a fi la subvenció de Targetes Metre per a majors. Així mateix, s’augmenta en un 40% la subvenció a les associacions de veïns que no utilitzen locals municipals, perquè d’aquesta forma puguen fer front a les despeses de local.

D’altra banda, 200.000 euros del Pla Provincial d’Obres i Serveis juntament amb l’aportació econòmica de l’Ajuntament sumaran un total de 334.000 euros destinats a un Pla de renovació del clavegueram. 100.000 € estaran destinats per a l’adquisició d’habitatges per al Parc Municipal d’Habitatge Públic i 35.000 al Pla Mobilitat Urbana Sostenible. També es destinaran 100.000 euros per a l’elaboració d’un nou Pla General d’Ordenació Urbana, complint així l’actual Equip de Govern amb l’important compromís adquirit amb la ciutadania amb l’objectiu de fer de Manises una ciutat millor.

A més, el pressupost del pròxim any tindrà molt en compte un dels senyals d’identitat de la localitat, la ceràmica, ja que en 2017 se celebra el 50 aniversari del Museu de Ceràmica de Manises (MCM) i la XIII Biennal Internacional de Ceràmica i es dedicarà a aquesta partida 100.000 euros. També es va a procedir a la compra, de manera immediata, de la casa situada al costat del MCM per a l’ampliació del mateix.

Segons paraules del regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de Manises, Manuel Gutiérrez, “és molt destacable que s’han congelat els impostos i hem baixat algunes taxes com la relacionada amb l’aigua potable”. A més, el regidor també ha afegit que “li haguera agradat que s’aprovara per unanimitat ja que és un pressupost pensat per a beneficiar al conjunt de la ciutadania i en especial, a les persones més necessitades».

El pressupost aprovat pel quatripartit que conforma l’equip de govern de l’Ajuntament de Manises (APM-Compromís, PSOE, Sí Se Puede i EU) és eminentment social al augmentar una quantia important en les partides destinades a emergència social i ocupació.

Comparteix

Icona de pantalla completa