Diari La Veu del País Valencià
Manises dissenyen una campanya per a promoure l’ús de papereres i contenidors en Nadal
1.800 xiquets entre 6 i 12 anys de 8 col·legis de Manises realitzen dissenys per a engalanar en vinil prop d’un miler de papereres i contenidors de la ciutat.

La campanya pretén recuperar la visibilitat d’aquests elements per a recordar que no són decoratius i tracta d’educar la població a través dels més xicotets.

Manises és el primer ajuntament que se suma a aquesta particular campanya de conscienciació que es pretén estendre a la resta de municipis valencians i espanyols.

Els alumnes de Manises han dissenyat una campanya de conscienciació per a promoure l’ús de papereres i contenidors en Nadal.

Es tracta d’una iniciativa engegada des de l’Ajuntament de Manises en col·laboració amb l’empresa valenciana Esferic Better Things que tracta d’involucrar tota la població per a mantenir neta la ciutat durant aquestes festes nadalenques.

1.800 escolars entre 6 i 12 anys de 8 col·legis de Manises han realitzat dissenys per a engalanar en vinil prop d’un miler de papereres i contenidors de la ciutat. La campanya pretén recuperar la visibilitat d’aquests elements per a recordar que no són decoratius, així com sensibilitzar la població a través dels més xicotets.

‘Destinació Manises bonica’ és el lema de la campanya dissenyada pels alumnes de primària d’aquesta localitat. Els escolars han participat en un concurs de dibuix en el qual s’ha triat un guanyador per cadascun dels 8 col·legis de la localitat.

La campanya vestirà amb vinils 400 papereres amb els 8 diferents dissenys guanyadors que mostren com els xicotets volen veure la seua localitat. També es decoraran 450 contenidors. Així mateix, aquests dissenys inclouran missatges en positiu per a promoure la col·laboració de la ciutadania en la neteja de Manises en unes dates en les quals augmenta la brutícia en els carrers.

L’objectiu últim de la campanya ‘Destinació Manises Bonica’, segons Rafael Mercader, regidor de Medi ambient de l’Ajuntament de Manises, és “aconseguir que la ciutat es mantinga neta i bonica en aquestes festes i durant tot l’any i açò es pretén aconseguir involucrant als xicotets perquè els diguen als majors com volen el lloc on viuen”. “Els xiquets són excel·lents comunicadors i els millors prescriptores per als pares -afig– i les papereres i contenidors es converteixen així en una trucada d’atenció en positiu, innovadora i sobretot ejemplarizante.”

Manises és el primer ajuntament que s’ha sumat a aquesta particular campanya de sensibilització ideada per ‘esferic better things’ que pretén estendre a la resta de poblacions valencianes i espanyoles.

La brutícia dels carrers és un dels principals problemes amb els quals han de bregar els ajuntaments actualment i al qual destinen importants recursos econòmics. Les campanyes de conscienciació són el complement necessari per a educar la ciutadania en la cura de la neteja dels carrers.

Comparteix

Icona de pantalla completa