Diari La Veu del País Valencià
Manises mostra el seu rebuig a la violència de gènere
Este migdia ha tingut lloc a les portes de la Casa de Cultura de Manises la lectura d’un manifest amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. D’esta manera la Regidoria d’Igualtat, que dirigix Pilar Bastante, ha culminat una setmana d’actes en què s’ha mostrat el ferm rebuig del Consistori maniser contra la violència masclista.

Tal com ha manifestat la regidora en la lectura del manifest, qui ha estat acompanyada per membres de la Corporació municipal i ciutadans que han volgut sumar-se a esta iniciativa “estem davant d’un problema que afecta tota la ciutadania i és per això que totes i tots hem d’unir esforços perquè d’una vegada per sempre acabem amb la discriminació que les dones continuen patint en l’actualitat, al mateix temps que les víctimes puguen recuperar, com els correspon, la seua dignitat i els seus drets. Per això la informació és el punt de partida per conscienciar a la societat de què formem part i en què totes les persones tenim l’obligació i el deure de ser la veu de la tolerància 0. Hi ha hagut importants avanços en prevenció, atenció, protecció i recursos per a les dones víctimes de la violència de gènere, però no obstant això el nombre de víctimes continua creixent”.

Al llarg d’esta setmana, maniseres i manisers han pogut expressar els seus sentiments, pensaments i opinions, respecte d’esta xacra social, en els quatre murals que han estat instal·lats en diferents punts de la localitat. De la mateixa manera, la vesprada del dimecres el Claustre de la Casa de Cultura va acollir la projecció de dos curtmetratges, “Por la flor de la canella” i “Libre directo” que van servir de punt de partida per obrir el debat a càrrec de l’especialista Esther Monteagudo.

Comparteix

Icona de pantalla completa