Diari La Veu del País Valencià
Manises acull les II Jornades Internacionals de Ceràmica
Manises acull les II Jornades Internacionals de Ceràmica “El turno del torno”

L’Ajuntament de Manises, ANPEC i Avec-Gremi s’han unit per llançar les II Jornades Internacionals de Ceràmica “El turno del torno”, una trobada internacional que donarà continuïtat i projecció a l’esdeveniment que va tindre la seua primera edició en 2015.

En esta segona edició, el convidat internacional serà Georges Sybesma, ceramista contemporani i membre de l’Association Ceràmique La Borne, que treballa peces de gran volum al seu taller. Els convidats espanyols d’aquesta edició seran Roque Martínez, ceramista de quarta generació d’Agost (Alacant) i Arturo Mora, ceramista maniser que treballa la ceràmica tradicional i de reflex metàl·lic, tal i com feien els seus avantpassats en el segle XIX. També col·laboraran Conxa Arjona i Pepe Royo, impulsor de l’anterior edició.

Les classes magistrals comencen hui divendres i seran a càrrec dels tres ceramistes convidats. A més a més, hui pel matí, Àngel Igual instal·larà i muntarà el forn amb botelles de vidre, un taller en el qual decoraran peces mitjançant la cocció per diferents mètodes en un mateix forn.

La inauguració oficial de l’exposició dels artistes convidats i ceramistes que participen en les II Jornades serà hui a les 19.00 hores. A continuació, el director del Museu Nacional de Ceràmica i Arts Santuaries González Martí, Jaume Coll impartirà una ponència.

Les classes magistrals continuaran dissabte, dia en el que també se celebrarà una activitat paral·lela amb l’estrena de l’obra musical “Vida”, composta en exclusiva per a aquestes jornades ceràmiques pel compositor i director José Vicente Fuentes Castilla. Durant el concert, els ceramistes Conxa Arjona i Pepe Royo tornejaran peces al só de la música. Aquest esdeveniment tindrà lloc dissabte a les 20:00 hores a la sala Vicent Ros de la Casa de Cultura.

Les jornades finalitzaran diumenge amb una visita guiada al Museu de Ceràmica de Manises, un taller i un col·loqui entre artistes, ceramistes i participants.

El regidor de Promoció de la Ceràmica de l’Ajuntament de Manises, Xavier Morant, i el regidor de Turisme, Javier Mansilla, han coincidit en afirmar que «aquestes jornades internacionals permetran donar a conéixer la ceràmica de la nostra ciutat i diverses tècniques i novetats del món ceràmic».

Comparteix

Icona de pantalla completa