Diari La Veu del País Valencià
Manises aposta per la transparència
L’Ajuntament de Manises ha engegat una plataforma interactiva de publicació de rendició de comptes que permet a la ciutadania la visualització de la distribució dels pressupostos municipals. Els ciutadans poden veure de forma gràfica i senzilla l’origen dels ingressos i al fet que es destinen les despeses.

L’objectiu principal d’aquest projecte és implementar mecanismes que promoguen l’interès de la ciutadania en una major implicació en la gestió dels comptes públics. Amb la posada marxa d’aquesta plataforma no solament es pretén complir amb els mínims que exigeix la Llei 2/2015, de 2 d’abril, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana, sinó també facilitar l’accés a la informació a totes les persones d’una manera senzilla, transparent i de qualitat.

Entre algunes de les funcionalitats de la plataforma es troben la visualització de despeses i ingressos pressupostats, de forma jeràrquica i visualització de la gestió descentralitzada de la despesa. En l’àmbit economicofinancer, permet avaluar l’impacte assolit pels serveis i activitats de l’Ajuntament de Manises, utilitzant indicadors com el pressupost actual i d’execució, un històric de la informació, l’execució dels ingressos, l’evolució de la tresoreria municipal, etc.

A més, tots els processos econòmics de planificació, execució, control i verificació, fiscalització i presa de decisions estan reflectits en aquesta plataforma online. També estan incloses les classificacions addicionals de lliure definició en les partides i conceptes pressupostaris que l’Ajuntament de Manises ha desenvolupat.

El regidor d’Economia, Manuel Gutiérrez i la regidora de Transparència i Modernització, Altea Royo, han coincidit a afirmar que “és important que els veïns i veïnes de Manises puguen conèixer de forma detallada i transparent com està distribuït el pressupost municipal”.

L’accés a la informació pot realitzar-se a través de la web manises.conmisimpuestos.com

Comparteix

Icona de pantalla completa