Diari La Veu del País Valencià
Manises – Campanya informativa per a operaris i usuaris del cementeri
La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Manises, en la seua tasca preventiva de conscienciació ciutadana per a impedir la formació de llocs de cria de mosquit tigre, ha iniciat una campanya informativa per a operaris i usuaris del cementeri municipal, amb l’objectiu de no facilitar llocs de cria d’aquesta espècie.

Sabut és que el mosquit tigre (Aedes albopictus) cerca llocs xicotets amb aigua acumulada on posar els seus ous, dels quals eixiran les larves per a completar el seu cicle. Els cementeris, llocs amb multitud de jardineres, pitxers o tests amb plats per a arreplegar l’aigua, constitueixen llocs de cria ideals per a aquesta espècie.

“Cada recipient té un xicotet risc de ser un lloc de cria de mosquit tigre però si ho multipliquem per la quantitat de recipients existents en un cementeri, els valors són com per a tenir-los en consideració i actuar en conseqüència”, ha manifestat Mª. Irene Camps, regidora de Salut Pública.

Des de l’Ajuntament també s’han realitzat diferents xarrades dirigides al personal municipal fent un especial recalcament en educació, per a evitar així l’existència de focus en col·legis i escoles infantils del nostre municipi. A més, en aquests llocs d’especial perill i en tots els edificis municipals hi haurà cartells amb indicacions i tríptics informatius a la disposició dels interessats per a impedir la proliferació del mosquit.

L’Ajuntament de Manises ha optat per incidir en les tasques informatives i de conscienciació, ja que s’ha mostrat com la manera més eficient de lluita contra el mosquit tigre. Lluita en la qual Manises ha sigut pionera en ser el primer municipi a aplicar en els seus embornals un insecticida en pintura amb una persistència de 2 anys que està llançant estupends resultats. No obstant açò, és necessària la col·laboració de la ciutadania ja que el 80% dels focus de cria d’aquesta espècie, es troba en propietats privades on l’Ajuntament no té potestat per a actuar, encara que si ajudarà als veïns i veïnes de Manises a saber com actuar en cada cas a través del departament de Salut Pública.

Comparteix

Icona de pantalla completa