Diari La Veu del País Valencià
Comença la neteja del riu Túria al seu pas per Manises
La neteja del riu Túria la seu pas per Manises va començar la setmana passada per la zona de la Presa. Un equip d’operaris de la brigada de manteniment del Parc Natural del Túria ja ha començat per la part alta del riu Túria i avançaran progressivament cap a la part de baix de localitat.

Tones de canyes, brutícia i branques han sigut arreplegades durant els dies inicials d’aquesta tasca de neteja. A banda de la part confrontant a l’aigua, també s’han endreçat les zones de pícnic i el parc infantil que es troba en aquest entorn natural.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, ha remarcat que està molt content de que hagen sortit efecte les nombrosos reivindicacions fetes des de l’Ajuntament de Manises i que aquesta zona comence a estar apta per a l’ús i gaudí de tots els visitants».

La propera part de la vorera del riu prevista per a netejar serà la que està situada a l’altura de l’escala tercera de la ciutat de Manises, lloc on moltes persones de la ciutat baixen degut a la proximitat d’aquesta amb el centre de la localitat.

Recordem que des de l’inici de la legislatura s’han mantingut diversos contactes amb la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i la Confederació Hidrogràfica per tal de donar solució a aquest problema real de la nostra localitat. Les últimes i més fructíferes reunions reunions han estat entre l’Ajuntament de Manises i Joan Piquer, Director General de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental així com amb Dèlia Àlvarez, Directora General de Prevenció d’Incendis Forestals.

El regidor també ha afegit que li semblava increïble que des de fa moltíssim de temps no s’haguera realitzat el manteniment adequat d’aquesta zona i que no s’estigueren acomplint amb les seues responsabilitat en aquesta part del riu.

Està previst que en un futur proper finalitze aquest projecte i serà aleshores el moment en què els visitants i usuaris d’aquesta zona hauran de tractar de conservar i mantindre el més cuidada possible la ribera del riu.

Comparteix

Icona de pantalla completa