Diari La Veu del País Valencià
Nous focus de mosquit tigre han sigut localitzats a Manises
El Departament de Salut Pública de l’Ajuntament de Manises està organitzant, per als treballadors municipals i per a la població en general, noves xarrades informatives amb claus per a facilitar la identificació i control del mosquit tigre, degut als nous focus trobats recentment en la nostra localitat, hem de recordar els llocs més comuns on es localitzen, així com les senzilles mesures per a evitar la seua reproducció.

Aquest mosquit es caracteritza principalment per tenir el cos i les potes ratllades (amb bandes blanques i negres). A més, el seu vol és solitari i baix, motiu pel qual sol picar en les extremitats inferiors i la seua picada és similar a la d’una puça. Cal destacar que el mosquit tigre sol picar durant el dia.

L’aigua estancada durant més de sis dies és l’espai ideal per al desenvolupament dels ous de mosquit tigre, període després del qual, les seues larves creixen. Normalment, aquest mosquit es troba en punts d’aigua estancats no gaire bruts, situats en els nuclis urbans i amb poca profunditat com poden ser les embassades, plats de tests, abeuradors d’animals o embornals entre uns altres.

Entre tots hem de controlar el creixement d’aquest mosquit evitant tenir a casa recipients que puguen acumular aigua estancada, vigilant el reg per degoteig o renovant cada dos o tres dies els abeuradors dels nostres animals. També és convenient protegir els nostres pous, aljubs i recipients usats per al reg amb una malla mosquitera i mantenir el nivell de clor adequat.

La regidora de Salut Pública de l’Ajuntament de Manises, Irene Camps, ha comunicat que “és important acudir a aquestes xarrades informatives per a donar màxima difusió a aquest problema. A més, de les xarrades també es repartirà informació en diferents punts de Manises”.

Comparteix

Icona de pantalla completa