Diari La Veu del País Valencià
Manises aprova el reglament per a l’autorització i celebració de matrimonis civils
El Ple de l’Ajuntament de Manises aprova el reglament per a l’autorització i celebració de matrimonis civils

El Ple de l’Ajuntament de Manises ha aprovat en la sessió corresponent al mes de setembre del reglament per a l’autorització i celebració de matrimonis civils.

L’objectiu d’aquest reglament ha estat el de regular l’autorització i celebració de matrimonis civils a la ciutat de Manises. Les sol·licituds es presentaran a l’ edifici consistorial amb una antelació mínima d’un mes de la data del casament i en aquesta sol·licitud hauran de figurar les dades personals, any, dia i hora del matrimoni, entre altres dades sol·licitades.

En el cas que els contraents no estiguen empadronats a Manises i desitgen casar-se en el saló de plens, el dia habilitat serà dilluns (no festiu) dins de l’horari de 12:00 a 14:00 hores. I si estan empadronats, podran celebrar les noces de dilluns a divendres no festius, de 12:00 a 14:00 hores. En el reglament també s’indica que no es podrà celebrar més de dues bodes diàries encara que excepcionalment, i prèvia sol·licitud justificada, l’alcalde podrà autoritzar que el matrimoni se celebre en hora o dia diferent a les assenyalades.

Els llocs en els quals es poden celebrar bodes civils són el saló de Plens i la Casa de Cultura, però en cas de triar per la segona opció és obligatori pagar una taxa per l’ús d’aquesta instal·lació. Si se sol·licita la Casa de Cultura, els contraents hauran d’estar empadronats amb una antiguitat de sis mesos mínim (almenys un dels dos). En aquest cas les noces es realitzaran els dissabtes de 10:00 a 20:00 hores.

Segons paraules de l’alcalde de Manises, Jesús Borràs i Sanchis, s’ha volgut regular un assumpte que “en períodes com el mes d’agost arribava a desbordar el servei ja que moltes parelles a les quals se’ls deia que no es podien casar als seus respectius pobles, i que havien d’abonar una taxa, decidien casar-se a Manises on no té cost la cerimònia civil i sí es casa a l’agost”.

Comparteix

Icona de pantalla completa