Diari La Veu del País Valencià
Manises formarà part de l’estratègia DUSI
L’Ajuntament de Manises està treballant en l’elaboració de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrada (Estratègia DUSI), instrument de planificació que permetrà al municipi optar a finançament Europeu vinculat als fons FEDER durant el període 2014-2020.

Més enllà d’identificar actuacions per al seu cofinançament, l’Ajuntament està elaborant aquesta estratègia, que justifique i demostre la seua capacitat per assegurar un desenvolupament que perdure en el temps i siga integradora de l’àrea urbana en benefici de tots els veïns i veïnes de Manises.

L’objectiu d’aquesta Estratègia és la millora de la ciutat des d’una visió integrada, donant cobertura a les necessitats del municipi detectades com a reptes en diferents àmbits: econòmic, social, ambiental, climàtic i demogràfic, per a crear una ciutat més intel·ligent, sostenible i integradora.

El procés d’elaboració de l’Estratègia DUSI contempla diferents dinàmiques participatives per assegurar la integració de les aportacions des de l’àmbit institucional, social i econòmic. Tant a juliol com al mes de setembre es realitzaren sessions de treball intern de l’equip de l’ajuntament, on es comentaren problemes existents a Manises i possibles solucions. El fruit de la sessió de treball és un anàlisi DAFO que serà millorat de manera participativa.

El regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Manises, Rafael Mercader, ha destacat «la gran importància de formar part de projectes europeus ja que és una oportunitat d’enriquiment per a la ciutat de Manises». A més, el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Manises, Àngel Mora, ha assenyalat que «Manises ha estat aïllada d ‘Europa des de la convocatòria per als fons FEDER de 2010 fins a 2015 i per eixe motiu és important la nostra participació en la propera convocatòria que suposarà un gran benefici econòmic per a la ciutat».

Comparteix

Icona de pantalla completa