Diari La Veu del País Valencià
Sanitat medita regular l’ús del cigarret electrònic en espais públics
EFE / València

El conseller de Sanitat, Manuel Llombart, ha anunciat aquesta setmana que la Generalitat està meditant regular “en breu” l’ús del cigarret electrònic en col·legis, hospitals, centres de salut i residències.

El conseller ha assegurat que la Generalitat es troba a l’espera de les conclusions del grup d’experts del Ministeri de Sanitat que està analitzant aquest producte i les seues possibles conseqüències en la salut.

“Si no tenim una norma bàsica que ens empare a totes les comunitats autònomes, ‘en breu’ la Generalitat regularà el seu ús”, ha afirmat.

Es tracta, ha afegit, d’una mesura de “prudència” per a evitar la possibilitat que al final es demostre que l’ús d’aquests productes puga ser perjudicial per a la salut, la qual cosa hui “no podem afirmar”.

Llombart ha informat que la Conselleria de Sanitat estudia prendre algun tipus de mesura pel que fa a la regulació de l’ús del cigarret electrònic en espais públics, on la gent poguera ser més sensible als possibles perjudicis que poguera causar, com a col·legis, hospitals, centres de salut i residències.

La comissió d’experts del Ministeri de Sanitat està estudiant el tema “perquè hui per hui no hi ha res concloent”, ha insistit el conseller.

No obstant açò, ha recordat que la direcció general de Salut Pública preveu que, davant la sospita d’alguna substància que es presumisca perjudicial per a la salut, cal actuar de forma profilàctica, i ha anunciat que en aquesta línia actuarà la Conselleria de Sanitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa