Diari La Veu del País Valencià
Casa Caritat llança una campanya per a recaptar fons per als més invisibles
Europa Press / València

Casa Caritat posarà en marxa en 2014 una campanya per a recaptar fons per a ajudar persones sense llar, “els més invisibles”, i ha alertat de “l’augment de la vulnerabilitat” d’aquest col·lectiu, segons es reflecteix al ‘I Informe de les Persones Sense Llar’, segons ha informat l’entitat en un comunicat. Mitjançant la campanya ‘365 Nits Solidàries’, l’associació busca donants o nous socis que, amb una aportació de 10 euros mensuals, ajuden a finançar les despeses de l’alberg.

Aquesta instal·lació de Casa Caritat acull cada any més de 22.000 pernoctacions de persones que no tenen casa i han perdut les seues xarxes familiars i socials. El perfil de l’usuari d’aquest recurs és “un home espanyol, d’entre 41 i 65 anys, amb dificultat d’accedir al mercat laboral, i que les problemàtiques afegides compliquen la seua reinserció social”.

El ‘I Informe de les Persones Sense Llar a València’, elaborat a partir de les dades extretes del Departament de Treball Social de Casa Caritat, mostra que s’ha produït un major deteriorament tant físic com mental entre el col·lectiu de les persones sense llar.

Davant d’aquesta situació i per tornar la “visibilitat social” a aquest col·lectiu, des de Casa Caritat es posarà en marxa en 2014 la campanya ‘365 Nits Solidàries’, una iniciativa en línia amb ‘365 Menjars Solidaris’ per la qual particulars i empreses poden finançar les despeses d’un dia del menjador social.

En aquesta ocasió, es busquen donants o nous socis que, amb una aportació de 10 euros mensuals, “ajuden a finançar les despeses de l’alberg de Casa Caritat i donar suport a la reinserció social d’aquestes persones”. L’objectiu és aconseguir 365 persones que cobrisquen un any sencer de “nits solidàries”.

“És cert que moltes persones no volen estar subjectes a les normes de convivència d’un alberg, però ací no sols cobrim les seues necessitats bàsiques, com són el sostre i el menjar, sinó que també els escoltem, els acompanyem en els seus tràmits o visites mèdiques i els fem sentir part d’alguna cosa”, ha explicat Fernando Giner, vicepresident de Màrqueting i Comunicació de Casa Caritat.

De fet, moltes de les persones albergades en l’Associació formen també part del Centre de Dia, un recurs social, únic a la ciutat de València, que cobreix i treballa les necessitats educatives del sector més crònic i deteriorat, com són les persones sense llar.

“La cronicitat de la situació d’aquestes persones al carrer i el seu estat de salut són dos dels aspectes que més s’han agreujat a conseqüència de la crisi econòmica” ha apuntat Antonio Casanova, president de Casa Caritat, qui ha afegit que “per a tots ells és important saber que se’ls segueix tenint en compte i hem de continuar treballant per a aconseguir que milloren les seues condicions de vida”.

L’alberg de l’associació, l’únic de la ciutat que acull homes, dones i xiquets i majors de 65 anys, va registrar l’any passat 22.187 pernoctacions. Segons l’entitat, les dificultats per a accedir a recursos econòmics com la Renda Activa d’Inserció o la Renda Garantida de Ciutadania “han portat com a conseqüència un augment en el nombre de reincorporacions a l’alberg de Casa Caritat, que en 2012 van augmentar un 26% respecte l’any anterior”.

A més, “als problemes de l’habitatge i la desocupació s’uneixen altres problemàtiques afegides, causa o conseqüència de la seua vida al carrer, com les addiccions o els problemes mentals, per la qual cosa les possibilitats de reinsertar-se a la societat es compliquen cada vegada més per a aquest col·lectiu”, ha apuntat Casanova.

Comparteix

Icona de pantalla completa